EM TuningBadger5
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Xenons fitted now warning lamp on

    HI, i am new to the site. I have recently fitted some xenon headlamps to my A3. They work fine, but when i start the car i get a warning light for left and right dipped beam. Do the lights need coding?

    Thanks.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,105
    Welcome to the site.

    There are a number of considerations when fitting oem xenons, coding is a big part of it & the warnings you are getting are because I assume you had halogens before & now fitted these, coding will resolve this, but it also is dependent on the modules fitted & if the module namely network module in 09 in vagcom is a high end or basic aswell as the number of bytes its setup for, so it might not have the settings to change for xenons.

    Whats the A3 you have, interms of model engine etc, do you have fogs?

    You would have to do 1 of 2 things, 1, ask a member from my sig link to logon & check or 2, buy genuine vcds from me & check/code yourself mate.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    it is an A3 2004 2.0TDI Sport, it has fogs and the xenons work fine, just these warning lamps flash up when you start the car?

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,105
    As I have already advised, that is your issue here.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Posts
    222
    NHN is right, as always!

    get somebody with vag com to code the new lights in, the errors coming up because of the type of bulb used, im sure its something to do with the watt difference between halogen and xenon.

  7. #6
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,105
    Yeah would be related to power overall, thats how it would trigger the bulb warning as the current, wattage, resistance etc is different so errors would show up given coded to expect halogen power readings.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO