EM TuningMonster Motorsport
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 81 to 99 of 99
  1. #81
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2
    sorted just changed the battery for a 74ah and it starts first time now when the engine is warm thank god its sorted. what ever you are going to change please start with the battery as i tried every thing else starter motoer glow plugs temp sensor full service allsorts and left the battery to last i wish i changed it first as would have saved a bomb... word of advice change the battery to a 74ah you will not be dissopointed................................

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #82
    MTW
    MTW's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    212
    just seen this thread, mine seems to have the opposite problem than others.

    first start of the day it takes ages to start, turns over for a good 8-10 seconds, and sometimes a bit of lumpy idle....but then for the rest of the day, even if left for a few hours it starts without a probem.

    someone said it could be the heat coil (or whatever its called?)

    the engine is 1.9 tdi

    changed the glow plugs but still no luck

  4. #83
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Have you tried another starter, as could easily be yours is tired mate.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #84
    MTW
    MTW's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    212
    nah i havent mate, im assuming thats what they ment by the starter coil? how much for a new starter mate? any in stock?

    oh and thanks for the lights btw, work perfect, and shakey who i sent them too said they came very well packaged!

  6. #85
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    I'll check & get back to you, can you PM me the request please mate to remind me tuesday.

    You sent them to who, sorry confused.com mate lol

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  7. #86
    MTW
    MTW's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    212
    yea will do mate, ha ha, they bloke at Studio Incar where my car was, thats where i got you to send them! he say you dun good on the packaging!

  8. #87
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    HELLO GUYS IM NEW HERE ITS MY FIRST AUDI BOUGHT ABOUT MONTH AGO. HAVING PROBLEM I THINK ITS SAME PROBLEM. EASY TO START WHEN COLD HARD TO START WHEN WARM AND ALSO WHEN WARM AND STARTED IT DOES SHAKE ABIT WILLL JUST A LITTLE IDILE CAN IT REALLY BE THE STARTER MOTOR. ALSO I HAVE PRICES ON BOSCH STARTER MOTOR FROM EURO ON MY TRADE ACCOUNT FOR 130 POUNDS IS THAT A GOOD PRICE AND WOULD YOU LOT SAY THAT IS PROBLEM BECAUSE I HAD ENOUGH OF AUDI NOW THOUGHT THEY WERE GOOD CARS

  9. #88
    WWW.APR-REMAPS.CO.UK

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    DONCASTER
    Posts
    222
    Are you sure the heads no cracked / porous is it using any coolant at all?

    When they start to go they become hard to start when cold because of the moisure in the chambers

  10. #89
    tdi-man's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,612
    hot start fault can be mapped out as i have had this done on mine .

    also you need to make sure that your timing is bang on as his can cause warm engine shake which is common on bkd engine
    vw did a flash update which puts the fueling up on idle to cure this fault but audi didnt.

    i changed every think when i had hot start fault to a NO FIX . starter / battery / injectors / injector loom / fuel pumps all to a NO FIX
    Full Leather / heated Seats / 18" Speedlines / AP coilover kit / R32 Rear 310mm Brakes / window Tints / Auto lights / Xenons / Cruise control / R32 Front 345mm Brakes / Full milltek system / Led side lights / Bose / brushed aluminium inlays / panal filter / Full Egr delete / custom map with hot start fix / Hybrid Turbo / Sachs Racing clutch / 10mm Rear spacers / 10mm Front spacers / A5 LED number plate bulbs /

    233 bhp - 309 ft lb - 419 nm (NEEDS A NEW MAP)




  11. #90
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    yeh the car is easy to start in cold but starts bit later in cold is there anyone that can check the fault for me i will pay i am around buckinghamshire and also when temp warms cars shakes when setting in it can it be the starter motor had computer connected no faults help me guys thanks

  12. #91
    tdi-man's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,612
    I WOULD CHECK TIMING FIRST this has to be dun manually as computer wont show if rear cam is out .
    Full Leather / heated Seats / 18" Speedlines / AP coilover kit / R32 Rear 310mm Brakes / window Tints / Auto lights / Xenons / Cruise control / R32 Front 345mm Brakes / Full milltek system / Led side lights / Bose / brushed aluminium inlays / panal filter / Full Egr delete / custom map with hot start fix / Hybrid Turbo / Sachs Racing clutch / 10mm Rear spacers / 10mm Front spacers / A5 LED number plate bulbs /

    233 bhp - 309 ft lb - 419 nm (NEEDS A NEW MAP)




  13. #92
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    how can i check the timing manually

  14. #93
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    does anyone know any person good with audis around bucks to look find problem for me and fix i will pay just want this car fixed

  15. #94
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by DaveA3-TDI View Post
    Nope none of those, it was the starter motor. The mechanic who defo knows his stuff said he has seen alot of these on this engine throughout the VAG range cause the problem. Wish i hadn't wasted money changing the fuel temp and coolant temp sensors first though lol.
    hello mate im having same kind of problem hard to start when hot also car idles abit when temp at 90 did you have the same problem and will the starter fix this problem thanks
    Last edited by wycombe; 14th August 2011 at 11:52.

  16. #95
    Boon's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    South East Kent
    Posts
    413
    An old thread I know...

    has anyone any more info on this...

    I have A3 2.0TDI BKD with this 'hot start' problem

    Have changed battery, had starter motor 're-conditioned' (tested and was working great anyway), starter cranks engine (rpm) fine

    Thinking its more of a software issue/fuelling as when the coolant sensor on block is disconnected it starts with just a flick of the key both cold and hot, plug it back in and it takes a few seconds to start when engine hot

  17. #96
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Check your ecu for a firmware update before anything else.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  18. #97
    Boon's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    South East Kent
    Posts
    413
    VCDS job I take it? Where abouts? I have a look later...

    Thanks

  19. #98
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    01 Engine for a start, then check with audi, I know bkd had an ecu update to 8000 iirc as mine was done

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  20. #99
    Boon's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    South East Kent
    Posts
    413
    Thanks will have a look...

    Forgot to say its 54 plate and on 115k so prob not had a firmware update

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO