Volks AutosChris Nott
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    A3 3.2Q Sport

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    73

    Seriously lumpy idle / engine (VagCom in guildford / richmond area?)

    Hey guys,
    My 05 3.2 has had a bit of a lumpy idle in the morning a few times but its cleared pretty quickly on my commute when given a few beans.

    Its really not feeing too happy today though - the lumpy idle didn't shift and its feeling lumpy when running too.

    Got it booked in with AMD in Woking next week but wondering if theres anything i can check myself or if theres anyone around the Guildford / Richmond (work) area - or even in between - that would let me use their vag com to check for any codes before then?

    Cheers
    sam

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    kaz219's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester/Liverpool Uni
    Posts
    1,796
    It could be teh temp sender or mass air sensor.

    Shame your not up my way or i culd havevagcomd it for you.
    Audi A3 S-Line DSG - sold
    Golf Mk4 Autograph - sold
    Currently Vtec'in around in an Accord Type R :P

    For Sale: ST3 Remap Console - PM Me :P
    Vagcom'd too

  4. #3
    A3 3.2Q Sport

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    73
    thats pretty much what i figured - bit of an update though... on the drive home last night it was the same untill a ~10 miles in.

    The emissions contol light came on and the car calmed itself down - no lumpy idle or anything!

    Light was back off this morning and the idle was back to being lumpy, along with a bit of lumpyness on cruise - nothing on acceleration

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO