Monster MotorsportJMB Retrofits
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 40 of 42
  1. #1
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310

    flashing emission control system light on S3

    Earlier today, i acclerated hard up to the red line in 4th gear, but just before the rev limiter came on, I noticed the emissions control system light (the one that looks like an engine) started flashing. I slowed down, but the light continued to flash, the car appeared to drive normally, accelerating normally , and generally pulling fine.

    The light stayed flashing until I switched the ignition off and back on again, since then it hasnt reappeared, even if I accelerate hard in each gear. I'm presuming its nothing, but just wondered if anyone knows what causes the light to start flashing.

    The manual just says:-

    "if the warning lamp flashes drive on at reduced speed and seek professional help in order to avoid damage to the catalytic converter"

    Any ideas?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,168
    Have you got access to VCDS?
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

  4. #3
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    no, I have no access to any form of diagnostics other than going to he dealer.

    I was just wondering what sort of conditions would cause the light the flash continuously until turning the ignition off.

  5. #4
    R8GGA

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Fulham
    Posts
    453
    is your car remapped?
    awesome cars; both gone now though
    2004 Audi A3 3.2 Quattro S-Line DSG inAvus Silver, RNS-E Sat Nav, GSM, 18" RS4's, Bose, Tints
    2008 S3 3Dr, GIAC HAMMER, Phantom Black, RNS-E Sat Nav, GSM, FBMFSW, Optics, Privacy, Ipod, Rear Sensors, Armrest
    Weekend / Summer:
    2002 Ferrari 360 Modena, Nurburgring Silver, Bordeaux leather
    2006 BMW M6

  6. #5
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    yes, a revo remap, but no other changes, standard exhaust, air intake etc.

  7. #6
    R8GGA

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Fulham
    Posts
    453
    Could be a number of things - Vagcom obviously will tell you exactly what the problem is. I got the same thing when nearing the redline after my car was remapped - same symptoms as yours. Turned out that the injectors were dirty and after some cleaner was added to a couple of tanks of fuel the problem went away. If the light hasn't come back on it means you shouldn't be in danger of damaging anything on the car. Anyone agree?
    awesome cars; both gone now though
    2004 Audi A3 3.2 Quattro S-Line DSG inAvus Silver, RNS-E Sat Nav, GSM, 18" RS4's, Bose, Tints
    2008 S3 3Dr, GIAC HAMMER, Phantom Black, RNS-E Sat Nav, GSM, FBMFSW, Optics, Privacy, Ipod, Rear Sensors, Armrest
    Weekend / Summer:
    2002 Ferrari 360 Modena, Nurburgring Silver, Bordeaux leather
    2006 BMW M6

  8. #7
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    Could it be due to the fact that I had earlier filled up with 97ron fuel, whereas normally I use 99ron? I guess thats a fairly likely culprit.


    Will find out tomorrow, going to get the fault codes read and see what gives.

  9. #8
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    888
    This is the dreaded misfire issue l had with mine. When it first happened they asked if l had gunned it and was l low on fuel. They reset the light. Second time they said misfiring on cylinder 3 and changed the coils. Third time they said it was the ecu and changed that out. l had the motor on the rr and they said it was still misfiring. But since l got it back and after putting the motor through various revs, hills, gears l havent seen it rear its head. There was a thread somewhere about a guy that had the same problem and turns out a valve was sticking.

  10. #9
    PaulAr's Avatar
    S3 (8P)

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Tyne & Wear
    Posts
    4,047
    Quote Originally Posted by julians View Post
    Could it be due to the fact that I had earlier filled up with 97ron fuel, whereas normally I use 99ron? I guess thats a fairly likely culprit.


    Will find out tomorrow, going to get the fault codes read and see what gives.
    I have REVO only and have never had this happen during `spirited driving`.
    Fortunately Ive only been caught short once or twice when Ive had to put a gallon of 97 on just to get me to a Shell station.

    Good luck.
    Paul

  11. #10
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    Well, if it isnt being caused by the slightly lower RON fuel, then it can only be the remap thats causing it because it never did this before the remap, In which case, the remap will be being removed (or I guess it might be worth trying slightly less agressive settings first).

    I managed to cause to light to flash again this morning, similar circustances, top end of 3rd gear this time.

    Will get the diags performed on it tomorrow, and depending on what it shows, will make a descision on whether to keep the remap or get rid.

  12. #11
    I cant spell !

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    North West
    Posts
    434
    dc240969 - you say sticking valve ? Was this the sticking / permantly stuck open exhaust valve ?

    Richard
    MY12 Black edition TT Roadster with a tractor engine !

  13. #12
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    888

  14. #13
    DeckedS3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South East
    Posts
    551
    Quote Originally Posted by julians View Post
    Earlier today, i acclerated hard up to the red line in 4th gear, but just before the rev limiter came on, I noticed the emissions control system light (the one that looks like an engine) started flashing. I slowed down, but the light continued to flash, the car appeared to drive normally, accelerating normally , and generally pulling fine.

    The light stayed flashing until I switched the ignition off and back on again, since then it hasnt reappeared, even if I accelerate hard in each gear. I'm presuming its nothing, but just wondered if anyone knows what causes the light to start flashing.

    The manual just says:-

    "if the warning lamp flashes drive on at reduced speed and seek professional help in order to avoid damage to the catalytic converter"

    Any ideas?
    This is the same issue as me! The car was fine till the Revo stage 1. The car feels fine but hit the redline in 4th and the light comes on. mine flashed for about 1 min and went out.
    Here is what my failt codes were;

    2 Faults Found:

    000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
    P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100001
    Fault Priority: 2
    Fault Frequency: 2
    Mileage: 2927 km
    Time Indication: 0
    Date: 2009.01.02b
    Time: 12:07:37

    Freeze Frame:
    RPM: 6566 /min
    Load: 75.7 %
    Speed: 172.0 km/h
    Temperature: 84.0C
    Temperature: 20.0C
    Absolute Pres.: 1030.0 mbar
    Voltage: 14.351 V

    000771 - Cylinder 3: Misfire Detected
    P0303 - 001 - Upper Limit Exceeded
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100001
    Fault Priority: 2
    Fault Frequency: 2
    Mileage: 2927 km
    Time Indication: 0
    Date: 2009.01.02
    Time: 12:07:37

    Freeze Frame:
    RPM: 6566 /min
    Load: 75.7 %
    Speed: 172.0 km/h
    Temperature: 84.0C
    Temperature: 20.0C
    Absolute Pres.: 1030.0 mbar
    Voltage: 14.351 V

    I'm guessing your will be the same......
    Let me know what you find out.

    Thanks

    Meteor S3, APR Stage 3, APR HPFP, Milltek TBE, LOBA/Sach's Clutch, Bilstein PSS10's, H&R ARB, Gen4 Haldex PP, EVOM's DV & CAI, Forge TB with Pro-Alloy IC, BBS CK 19" My S3

  15. #14
    Iggu's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Location
    Here
    Posts
    1,224
    Quote Originally Posted by julians View Post
    Earlier today, i acclerated hard up to the red line in 4th gear
    You must have been doing some serious speed ....

    Injectors are the likely cause mate - lots of threads on this. A remap will highlight a latent problem, not be the cause of it.
    Phantom Black S3, RNS-E with SDS Hack , BOSE, Sunroof, iPod, ITG CAI, Forge DV, Milltek TBE, Revo Stage 2+, Autotech HPFP, Sachs clutch, Lamin-X, BBS Pescaras, H&R springs, H&R ARBs, NGK Iridium Plugs, Vagcom.

  16. #15
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    According to the diags machines, I have P0300 and P0303 errors (combustion malfunction). So the same problem as everyone else.

    We have decided to fill with 99ron fuel and see if I can get the problem to reoccur. If it still occurs after that, then we'll try reducing some of the settings, if it still occurs after that, then I'll get the map removed.

    If the fault still occurs when the car is standard, then I agree that I have a 'latent' problem, if it goes away when standard, then its the map that is causing it (whether it be because the map is asking too much of my particular car or some other reason), and until they produce a map that doesnt cause it, I'll stick with standard.

    Will keep you posted on progress, but because of the intermittant nature of this, it might be a long time.

  17. #16
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    888
    There may be some merit to this being highlighted on remapped cars but standard cars have been shown to have the problem as well. For example a new unmapped S3 was checked at my local rr before mapping and was found to have this problem, before and after.

  18. #17
    r18jsh's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    North East Scotland
    Posts
    27
    I have had the same errors with mine show up on my facelift s3 after a Revo Stage 1. After talking to the guys down at Revo it seems to be a problem with the new set up of the catalyst on the downpipe on >2008 models.

    I have orderd myself a Miltek Turbo Back exhaust and hopefully this will clear the problems. I will let you's all know how i get on. Wont be till after next week as im stuck offshore at the moment.

  19. #18
    DeckedS3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South East
    Posts
    551
    Quote Originally Posted by r18jsh View Post
    I have had the same errors with mine show up on my facelift s3 after a Revo Stage 1. After talking to the guys down at Revo it seems to be a problem with the new set up of the catalyst on the downpipe on >2008 models.

    I have orderd myself a Miltek Turbo Back exhaust and hopefully this will clear the problems. I will let you's all know how i get on. Wont be till after next week as im stuck offshore at the moment.
    I'm glad i'm not the only one with a facelift having these issues. I've only run V-power in mine BTW.
    So are Revo going to chane the map for this then? Who told you about the issues with the cats etc? Kev?
    Thanks

    Meteor S3, APR Stage 3, APR HPFP, Milltek TBE, LOBA/Sach's Clutch, Bilstein PSS10's, H&R ARB, Gen4 Haldex PP, EVOM's DV & CAI, Forge TB with Pro-Alloy IC, BBS CK 19" My S3

  20. #19
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    mine is a non facelift 57 plate s3, if that helps anyone deduce any conclusions

  21. #20
    Iggu's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Location
    Here
    Posts
    1,224
    Quote Originally Posted by julians View Post
    mine is a non facelift 57 plate s3, if that helps anyone deduce any conclusions
    As is mine - with Revo stage 1. Never had a single fault code or problem.
    I agree there may be something different with facelift cars as the engines are slightly different but for pre-facelift cars with this problem this is the thread to read. After trying EVERYTHING possible a new set of injectors was diagnosed and voila - the problem disappeared and didn't reoccur after mapping and all other modifcations were added.
    http://audi-sport.net/vb/showthread....ghlight=poorly
    Phantom Black S3, RNS-E with SDS Hack , BOSE, Sunroof, iPod, ITG CAI, Forge DV, Milltek TBE, Revo Stage 2+, Autotech HPFP, Sachs clutch, Lamin-X, BBS Pescaras, H&R springs, H&R ARBs, NGK Iridium Plugs, Vagcom.

  22. #21
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    291
    I think theres something in the fact you were running lower octane fuel, if its been alright the rest of the time and the only time its done it is with the lower stuff its probably the ECU pulling things back, only my opinion of course


    08 Ibis S3, REVO stg2+, APR HPFP, Milltek TBE, ITG intake, BSH catch can, H&R springs, 19" MTM's, Lamin-x'd
    ???bhp, ???ft/lbs

  23. #22
    DeckedS3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South East
    Posts
    551
    Quote Originally Posted by r18jsh View Post
    After talking to the guys down at Revo it seems to be a problem with the new set up of the catalyst on the downpipe on >2008 models.
    I've just had this confirmed. According to Revo this is the problem.

    Meteor S3, APR Stage 3, APR HPFP, Milltek TBE, LOBA/Sach's Clutch, Bilstein PSS10's, H&R ARB, Gen4 Haldex PP, EVOM's DV & CAI, Forge TB with Pro-Alloy IC, BBS CK 19" My S3

  24. #23
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    JustCharlie, I did wonder whether its the ecu pulling back due to sensing a bit of knock, but I had assumed that when the ecu does that, that it does it without throwing an error code and illuminating the light, Does anyone know for sure what the behaviour of the ecu is when it pulls back the timing due to sensing knock or another reason?

  25. #24
    r18jsh's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    North East Scotland
    Posts
    27
    Quote Originally Posted by DeckedS3 View Post
    I'm glad i'm not the only one with a facelift having these issues. I've only run V-power in mine BTW.
    So are Revo going to chane the map for this then? Who told you about the issues with the cats etc? Kev?
    Thanks

    It was Carl who i was talking to, very knowledgeable chap aswell. I only run v-power as well. They wont change the map for that as technically it isnt the map that is causing the problem. He did say we could alter the boost settings and that would possibly cure it..... but then that defeats the point in geting it mapped in the 1st place, all depends what your after really?

    After talking to Carl it seems with a TBE you can go for the stage 2 map so this is the route i will be going down. As i say i have the TBE waiting in my garage to be fitted when i return home so will let you know how i get on once it is fitted.

    Apart from that problem what do you think of the remap?

  26. #25
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    deckeds3, Do you know if Revo are going to modify the map for the facelift as a result? or are they going to stipulate that you must have a modified downpipe if you have your car remapped?

  27. #26
    Iggu's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Location
    Here
    Posts
    1,224
    Quote Originally Posted by r18jsh View Post
    They wont change the map for that as technically it isnt the map that is causing the problem.
    I don't quite get this - are Revo saying that there is a problem with facelift exhaust systems ? If so then surely you could get this done under warranty ?
    If they are saying that the problem only arises if you have a remap then surely the remap is the cause of the problem and they should fix it.
    Am I missing something here ?
    Phantom Black S3, RNS-E with SDS Hack , BOSE, Sunroof, iPod, ITG CAI, Forge DV, Milltek TBE, Revo Stage 2+, Autotech HPFP, Sachs clutch, Lamin-X, BBS Pescaras, H&R springs, H&R ARBs, NGK Iridium Plugs, Vagcom.

  28. #27
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    Iggu, from what I can gather, it appears that the revo remap is incompatible with the standard facelift exhaust system, so they either need to modify the map to work with the standard facelift exhaust system (which I guess may not be possible), or need to stipulate/state that the remap wont work 100% perfectly on a facelift s3 unless you also fit a modified downpipe.

    i dont think this is my problem though, as I dont have a facelift s3.

    Been doing some more testing though, and it only occurs intermittantly, at very high rpm (6750+ rpm), and it doesnt happen in first or second gear, but does happen occaisionally in 3rd and more often in 4th, but it does not occur consistently.

  29. #28
    DeckedS3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South East
    Posts
    551
    Quote Originally Posted by r18jsh View Post
    It was Carl who i was talking to, very knowledgeable chap aswell. I only run v-power as well. They wont change the map for that as technically it isnt the map that is causing the problem. He did say we could alter the boost settings and that would possibly cure it..... but then that defeats the point in geting it mapped in the 1st place, all depends what your after really?

    After talking to Carl it seems with a TBE you can go for the stage 2 map so this is the route i will be going down. As i say i have the TBE waiting in my garage to be fitted when i return home so will let you know how i get on once it is fitted.

    Apart from that problem what do you think of the remap?
    If you set the timing to 4, boost to 6, fuel 9 you wont see the check engine light come up. In my case anyway....
    The car is totally different with the map, frees it up nicely. Need to do some more miles TBH.
    Let me know how you get on with the zorst.

    Meteor S3, APR Stage 3, APR HPFP, Milltek TBE, LOBA/Sach's Clutch, Bilstein PSS10's, H&R ARB, Gen4 Haldex PP, EVOM's DV & CAI, Forge TB with Pro-Alloy IC, BBS CK 19" My S3

  30. #29
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    888
    Quote Originally Posted by r18jsh View Post
    I have had the same errors with mine show up on my facelift s3 after a Revo Stage 1. After talking to the guys down at Revo it seems to be a problem with the new set up of the catalyst on the downpipe on >2008 models.

    I have orderd myself a Miltek Turbo Back exhaust and hopefully this will clear the problems. I will let you's all know how i get on. Wont be till after next week as im stuck offshore at the moment.
    lm after a TBE as well. Guess what, lm offshore as well. But mine wont be until Feb. In Angola now.

  31. #30
    r18jsh's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    North East Scotland
    Posts
    27
    Quote Originally Posted by Iggu View Post
    I don't quite get this - are Revo saying that there is a problem with facelift exhaust systems ? If so then surely you could get this done under warranty ?
    If they are saying that the problem only arises if you have a remap then surely the remap is the cause of the problem and they should fix it.
    Am I missing something here ?
    What they are saying is the Facelift exhaust is not as free flowing as the pre-facelift. Revo would easy change the settings on my map to allow for this. But to be honest id rather get the best out of the map and that is why i have chose to go for a tbe.

    There is no problem with the exhaust when the car is standard so warranty would not cover that.

    DC, from what i read the tbe really free's up the car and goes well with the map, can only be a good thing in my opinion. Angola, at least its warmer than here then!!
    Last edited by r18jsh; 3rd January 2009 at 16:09.

  32. #31
    JamS3's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Stockton-on-Tees
    Posts
    2,248
    Quote Originally Posted by dc240969 View Post
    lm after a TBE as well. Guess what, lm offshore as well. But mine wont be until Feb. In Angola now.
    One of my good mates has just started there too not so long ago!
    NOW - Audi S3 Facelift - Sprint Blue, RNS-E Sat Nav, SDS, Bluetooth Phone Prep, Bose, Cruise, Buckets, FBMFSW, Adaptive Lights, Int Light Pack, Tyre Pressure Monitor, Piano Black Inserts, Through Load, Auto Dim RV Mirror/Wing, Auto Wipers/Lights, Folding Door Mirrors, Heated Seats, Ipod Dock, Front Arm Rest, Rear/Front Parking Sensors, 1st Aid Kit, Rear Arm Rest, H + R Springs, Front 15mm Spacers, Rear 10mm Spacers.

  33. #32
    VRStu's Avatar
    Just Looking

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    1,064
    Firstly you shouldn't really run REVO SW with 97 RON fuel.

    The S3 is 98 as the norm anyway. The car should have been tuned by the REVO installer to achieve the best power with the car's setup at the time, if you were running 98 at the time then that is what the map is optimised for.

    If you can understand what is happening with the ECU and the parameters that are being checked/adjusted it would become much clearer why you might be seeing these problems and the hesitation. If you have VCDS then it's worth logging some of the channels such as fuel pressure, boost requested and achieved, timing correction factors and of course RPM and throttle position.

    I have an excellent little guide to VCDS logging produced by an American guy which I can send you if you wish.

    Not meant to be having a dig at you but you've got a highly tuned engine, you need to put the correct fuel in it.
    Stu.

    A4 3.0 TDi S-Line Quattro, 7 Speed S-Tronic, Quartz Grey, 19" Twin Spoke Alloys, Alcantara with Silver Stitching & Heating, Nav High, B & O, AMI, DAB, Parking Advanced & Rear View Camera, Advanced Keyless Entry, LED Interior Light Pack, Hill Hold Assist, Heated Electric Folding Mirrors, Through Load.

    Previous MY11 S3 Sportback Black Edition, S-Tronic, Ibis White.

  34. #33
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    Hi Vrstu,

    Thanks for the input, like I mentioned earlier on, It could well be due to me running lower RON fuel than normal, I've since filled up with 99 ron, so will keep an eye on it and see what happens, but since I filled up wih 99 ron earlier today I have still had the light illuminated at high revs in 4th gear, but I will give it a tank full or two to settle down, and see what happens.

    I guess it might be that the settings need reducing slightly, the current settings (as set by the revo dealer) are Boost 6, timing 6, fuel 9. My own uneducated guess would be to reduce to timing to 5 , but I'll leave that up to the revo dealer to decide.

    I;m glad of any suggestions you or anyone else may have, so keep them coming.

    Cheers

  35. #34
    VRStu's Avatar
    Just Looking

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    1,064
    I don't think your settings are excessive but it's really quiet individual to the car, I would maybe consider dropping the timing by one. Although boost and timing (as well as AFR) are all linked, often timing too high will give a feeling of hesitation as the car 'pulls' back to prevent knock.

    FWIW I run B7 T5 F8 but it's only a guide as I said each car is slightly different.
    Stu.

    A4 3.0 TDi S-Line Quattro, 7 Speed S-Tronic, Quartz Grey, 19" Twin Spoke Alloys, Alcantara with Silver Stitching & Heating, Nav High, B & O, AMI, DAB, Parking Advanced & Rear View Camera, Advanced Keyless Entry, LED Interior Light Pack, Hill Hold Assist, Heated Electric Folding Mirrors, Through Load.

    Previous MY11 S3 Sportback Black Edition, S-Tronic, Ibis White.

  36. #35
    Iggu's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Location
    Here
    Posts
    1,224
    Quote Originally Posted by julians View Post
    I guess it might be that the settings need reducing slightly, the current settings (as set by the revo dealer) are Boost 6, timing 6, fuel 9. My own uneducated guess would be to reduce to timing to 5 , but I'll leave that up to the revo dealer to decide.

    I;m glad of any suggestions you or anyone else may have, so keep them coming.

    Cheers
    Just a suggestion but with B6 T6 F9 I see too many correctional factors showing up in Vagcom for my liking. So I run B6 T5 F9 or B7 T5 F9 now and the car feels quicker due to less hesitation and the datalogs look much healthier.
    Like VRStu says though each car behaves slightly differently so this may not work for you.
    Phantom Black S3, RNS-E with SDS Hack , BOSE, Sunroof, iPod, ITG CAI, Forge DV, Milltek TBE, Revo Stage 2+, Autotech HPFP, Sachs clutch, Lamin-X, BBS Pescaras, H&R springs, H&R ARBs, NGK Iridium Plugs, Vagcom.

  37. #36
    VRStu's Avatar
    Just Looking

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    1,064
    Quote Originally Posted by Iggu View Post
    Just a suggestion but with B6 T6 F9 I see too many correctional factors showing up in Vagcom for my liking.
    Exactly the point I'm trying to make
    Stu.

    A4 3.0 TDi S-Line Quattro, 7 Speed S-Tronic, Quartz Grey, 19" Twin Spoke Alloys, Alcantara with Silver Stitching & Heating, Nav High, B & O, AMI, DAB, Parking Advanced & Rear View Camera, Advanced Keyless Entry, LED Interior Light Pack, Hill Hold Assist, Heated Electric Folding Mirrors, Through Load.

    Previous MY11 S3 Sportback Black Edition, S-Tronic, Ibis White.

  38. #37
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    291
    I had similar issues intially on my 08 S3 when Revo'd and we had to run really conservative settings, when we fitted the downpipe and cat, there were no issues at all so the downpipe comments earlier may have a point


    08 Ibis S3, REVO stg2+, APR HPFP, Milltek TBE, ITG intake, BSH catch can, H&R springs, 19" MTM's, Lamin-x'd
    ???bhp, ???ft/lbs

  39. #38
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    194
    Julians;

    drop me a PM with the details of the dealer you had your software installed, where you're based and some contact details and i'll see what i can sort out for you!

  40. #39
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    Thanks Carl ,will do.

  41. #40
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    310
    Ok, heres an update for you all.

    Apparently all MY2008 cars have the different downpipe, not just facelift cars (which is something I hadnt appreciated).

    Revo have a fix for the issue that is caused by the different downpipe design, I'll be dropping my car in to have the new map applied at some point in the next couple of weeks , when I get a chance.

    I'll let you know if it fixes the issue, but revo are confident it will.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO