EM TuningJMB Retrofits
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    50

    red coolant level warning light on dis

    hi yesterday and today the red coolant light came on on the dis ,the water is at max level which it has been for ages so no water loss also it only does it the very first time i start up on the last 2 cold mormings after the first few beeps it goes off and doesnt come on again at all through the day ,couid this be a faulty coolant sensor and if so what is the worst that couid happen

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    50
    anyone?

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    50
    oh and it warms up fine on the temp gauge never goes above half way

  5. #4
    Matt's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,416
    I had this exact same thing this morning!!!

    I haven't checked the coolant yet though...
    Sold: A3 2.0 TDI 170 S-line | Full leather | BOSE | Phantom Black | Bluefin
    Now: Mini John Cooper Works

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    50
    my coolant is virtually at max ,cant remember if it happened when it was cold last year but surly if it was a major fault (like the red warning ones are) it shouid show up continuosly and not the very first time you start the car for the day

  7. #6
    Matt's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,416
    yeah i wasn't too concerned about it, didn't have time to anyway as needed to get to work. will try to remember to check it tomorrow.

    cold weather must of affected it somehow?!
    Sold: A3 2.0 TDI 170 S-line | Full leather | BOSE | Phantom Black | Bluefin
    Now: Mini John Cooper Works

  8. #7
    Geordie

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lancashire
    Posts
    34
    Is your car parked on a slope? It has been known for this to give a warning until back on the level.

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    50
    no not parked on a slope level ground

  10. #9
    norm29's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    42
    snap, last two mornings when its been 1oC, fine afterwards en route to work and when I start it up on the way home

  11. #10
    Nilz's Avatar
    Defo worth the wait :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    10,087
    Im sure i read somewhere that this was due to a faulty sensor, might be worth doing a search on this.....

  12. #11
    Matt's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,416
    Mine isn't a faulty sensor. I just checked it and the coolant level is low. So I must have a leak. Was fine last time I checked but that was 2 weeks ago.
    Sold: A3 2.0 TDI 170 S-line | Full leather | BOSE | Phantom Black | Bluefin
    Now: Mini John Cooper Works

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    50
    no light on this morning was not as cold as yesterday must be a faulty sensor? are they hard to change

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO