AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 29 of 29
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11

    Help please - re Audi Bose Map

    It appears as if my Amp for Bose sound system is broken, i have an Audi S3 2002. Ive spoke to Audi and they charge Ł457 for a new amp, does anyone know where i can buy a new amp, i think the part number is 8LO035381H. Any help would be much appreciated.

    Cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Ash B's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cardiff
    Posts
    5,788
    I'd check ebay seen a few bose amp's on there for sale and alot cheaper around Ł300
    hope this helps

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by benskin07 View Post
    I'd check ebay seen a few bose amp's on there for sale and alot cheaper around Ł300
    hope this helps
    I have had a look, and i can find Audi bose amps but none of them appear to be the one i have, is it just a case of waiting till one comes up on ebay or is there some where other than audi i can go to buy one..

    Thanks again

  5. #4
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Ł300? You can pick them up for around Ł50 on ebay.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  6. #5
    Ash B's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cardiff
    Posts
    5,788
    umm ok..Wait there see if i can find any thing on the net for s3 2002 audi bose amp wont be long

  7. #6
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You just need to bide your time there's usually at least one on there (none at the moment though).
    Whats wrong with the current amp? Send it to me I'll fix it for a tenner!
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  8. #7
    Ash B's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cardiff
    Posts
    5,788
    Couldnt find any thign on the net. You tried contact bose them self see if they sell it? The thing about ebay when you want some thing it wont be there and when you dont its there. I'd wait a bit because ebay do normal have some and at a cheaper price. Sorry wasnt able to help. But whats the problem with the amp?

  9. #8
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Bose don't sell them
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11

    Thank You

    Thanks for your help, by a stroke of luck i know someone that is selling an s3, and said he would take the amp of for me so i can have it today! but for Ł150, im thinking of getting it. or should i wait?

    Have checked with Bose earlier, they say you have to buy through Audi only. As do a few car stereo places ive spoke to. Audi have got it locked down!!
    Last edited by adamshaw; 7th October 2008 at 16:21. Reason: More to add

  11. #10
    Ash B's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cardiff
    Posts
    5,788
    Quote Originally Posted by adamshaw View Post
    Thanks for your help, by a stroke of luck i know someone that is selling an s3, and said he would take the amp of for me so i can have it today! but for Ł150, im thinking of getting it. or should i wait?


    I'd get it sounds like a good deal. Do you knwo if its in full working order? Its a risk if you wait could be waiting a while

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11
    Yep, all worked on the car it was in, do u think i need to disconnect the battery b4 chaging the amp over?

  13. #12
    Ash B's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cardiff
    Posts
    5,788
    Yeah i always disconnect the battery when gonig to do soem thing with the amp

  14. #13
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    I realise my responses are invisible but that's totally overpriced, you can get the whole Bose system for that money. I'd wait a few days, one will come up, there's usually a few to choose from as well.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  15. #14
    L60N
    Guest
    Quote Originally Posted by AndyMac View Post
    I realise my responses are invisible but that's totally overpriced, you can get the whole Bose system for that money. I'd wait a few days, one will come up, there's usually a few to choose from as well.
    Haha, class

  16. #15
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    Quote Originally Posted by AndyMac View Post
    I realise my responses are invisible but that's totally overpriced, you can get the whole Bose system for that money. I'd wait a few days, one will come up, there's usually a few to choose from as well.
    Andy's totally right on all posts, you can find a Bose amp easily for fair bit below Ł457, also as he has advised the whole system for Ł300 or less even, so dont even bother going to audi fella

    I'll see if my german mates got any.

    Ah just read again, why is this in the 8P section guys, its an 8L, needs moving maybe to 8L or Ice, J?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  17. #16
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    Here's one:

    http://cgi.ebay.de/Verstaerker-BOSE-...d=p3286.c0.m14

    Took 30 seconds to find.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  18. #17
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  19. #18
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Buy it Now for Ł60, bargain. What's the guy with the S3 going to do without a Bose amp? Ah yes buy one for Ł60 and make Ł90 profit, I like his style......
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  20. #19
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    Ah its now clearer to me, who tries to sell an S3 without a working sound system

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  21. #20
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11

    Update

    Right guys, thanks for all your advice, got the new amp and plugged it in but made no difference, so didnt buy the amp (of which was def working on the car it was taken out of)/ So the problem i have is that the stereo is fully working, turns on takes CD etc, but there is no sound, except really quietly out of the front passenger speaker. ANy suggestions as to what is wrong?

  22. #21
    Low life livin' the high life.

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,638
    I'm sure Andymac will give you the answer to this but it could be the transistor in the output channel of the head unit?
    I know f-all about car stereos if i'm honest but i'm not bad with hi-fi and i know a lot about guitar amps....so same principle really i suppose. If the thing switches on, your power amp (in the HU) is fine. If no sound is coming out and the BOSE amp is working then it's the output stage in the HU which is buggered. No idea how much that is to get fixed or if it's even worth it?
    A3 2.0T FSI Quattro S-Line, 3 Door, Avus Silver (special ed.)

    For Sale:

    S-Line gear knob, stick and gator.
    Full set of OEM wheel bolts (incl. locking nuts & caps)
    19" BBS CK's Anthracite - SOLD

  23. #22
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Does the sub work at all? The sub is separately amped (inside the tupperware enclosure). If the sub isn't working either then it obviously isn't a faulty Bose amp, as you've just found out.
    I doubt it's a HU fault as the front and rear pre-outs are completely separate. First obvious things to check are:
    1. Is there 12v on the perm live to the amp (thick red cable)
    2. Is the amp getting the 12v trigger from the HU to turn it on?

    Both easily checked with a 12v testing screwdriver. If the perm live is dead then check the fuses, if the 12v trigger is dead then you need to pull the HU and test it again at the HU connection.
    Chances are it's just a fuse, I'm assuming with the volume jacked up there is no hiss from the cabin speaker tweeters, or anything to indicate the amp is switching on?
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  24. #23
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11
    Thanks for that i will check that and come back to you, however my brother who took the amp out of the other S3 said when he took the amp out, the stereo still played with sound although quieter than with the amp. Whereas mine isnt making any sound at all. I will follow your recommendations and see where i get, thanks for all your help.

  25. #24
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11
    When the volume is turned up full there is no hiss from any speakers, but can faintly hear the music from just the front left speaker for some reason

  26. #25
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Quote Originally Posted by adamshaw View Post
    Thanks for that i will check that and come back to you, however my brother who took the amp out of the other S3 said when he took the amp out, the stereo still played with sound although quieter than with the amp.
    The sub would have been the only thing making a noise, and as it's not a proper sub you would still be able to make out the tune i.e. it wouldn't be just thump thump like a proper sub.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  27. #26
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11

    Update - Audi S3 Stereo

    Right, have followed all your helpful advice, and these are the results i have - Red wire leading from the stereo to the Amp has 6V whether stereo on or off, Red & white wire has 12v from stereo to amp wether stereo on or off, brown wire (labelled Bose) running from stereo to amp dosnt seem to do anything (0V) at all im assuming this is supposed to be the trigger wire?

    Thanks for your help again.

  28. #27
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Doubt it, brown is universally "earth" even on an Audi. So none of the connections provide 12v switched with HU?
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  29. #28
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    11

    Audi se bose fault

    Hello, red & white wire has 12 v to amp.

    Regards

    Adam

  30. #29
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Yes, but what about the switched 12v trigger (remote on) to turn the amp on. You need to ensure the amp is getting a 12v trigger from the HU. 12v with HU on, 0v with HU off.
    I don't have the pinouts of the Bose cabin amp, but here is the one for the Bose sub, so you can check the 12v trigger on the sub first just to rule out whether this is the problem (it's the pin called "remote on"). For both amps to fail my money is on the trigger not working.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO