Volks AutosJMB Retrofits
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    kaz219's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester/Liverpool Uni
    Posts
    1,796

    Engine Management Lights On... Stall's when cold.

    Hi there,

    The yellow engine management lights come on the dash and i'm not 100% sure what it's to do with.

    The car seems to be running fine but sometimes stall's when reversing and braking in the morning and it idle's a bit up rough (barely noticable to the average person) when cold...

    But Apart from that, everything seems fine.

    I haven't got VAGCOM so can't check it myself but any ideas what the prob could be?

    Sounds liek the MAf sensor to me but unsure?

    Orrr.. if anyone has VAGCOM in the Manchester Area (Near Old Trafford), I'd be more than happy to pay for a few pints if someone could get VAGCOM on it.

    Cheerss
    Audi A3 S-Line DSG - sold
    Golf Mk4 Autograph - sold
    Currently Vtec'in around in an Accord Type R :P

    For Sale: ST3 Remap Console - PM Me :P
    Vagcom'd too

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Khufu's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    West coast of Scotland
    Posts
    5,693
    coolant temperture sensor used to cause a few problems on the old 8L model, rough when cold. I havent heard if the newer model has that issue too.
    2003-2008 1998 Red A3 8L 1.8 Sport
    2008 -> 2003 Akoya Silver A3 8P1 2.0 FSi Sport

  4. #3
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    2,538
    Would you have had your timing belt or water pump replaced recently?

    My brother's GTI had similar issues with the management light and the car then cut out once or twice. VAGCOM showed faults with the Mass Air Flow sensor. Turned out there was a pipe loose after replacing the belt and pump. I cleared the errors in VAGCOM and he tightened the pipe and all is back to normal now.

  5. #4
    kaz219's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester/Liverpool Uni
    Posts
    1,796
    I've got my car booked in for a massive service (everything inc. Cambelt, Tensioners, Waterpump, Oil etc.)

    Mass Air Sensor was my first hunch as it cuts out when reversing but only when cold....

    I'll check for loose pipes and split pipes but the car seems to running fine :S

    Is there anyway i could check the M.A.S sensor without VAGCOM?

    Cheers
    Audi A3 S-Line DSG - sold
    Golf Mk4 Autograph - sold
    Currently Vtec'in around in an Accord Type R :P

    For Sale: ST3 Remap Console - PM Me :P
    Vagcom'd too

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO