AH FabricationsJMB Retrofits
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Rafkoo's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    S London
    Posts
    64

    Key works.. sometimes...

    Having owned my 3.2Q for a few weeks now I have noticed a curious "fault" when I sometimes go to unlock the car... the remote key does not unlock it...!

    This has maybe happend on 5 occasions in 3-4 weeks of ownership (1 in 10 times maybe), but basically, the car does not respond to the key to unlock doors or boot - and I have to manually turn the key in the door to get in. It starts the car no problem everytime, and always locks the car at the end of the journey...

    Has anyone else come across this? Could this be a battery issue with the key?

    Cheers
    Raf
    A3 3.2Q Sport DSG

    "Knowledge is power, tuning knowledge is horse power"

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    456
    I would change the battery first. Had a key module changed as it would drain a new battery in two months.

  4. #3
    windsurfer

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London, Porto
    Posts
    1,327
    battery.... try it before anything else. But does the red LED in the key flashes when you press the button?

    Pedro
    FOR SALE: S3 Phantom Black, left hand drive, Xenons, FBMFSW, bucket seats, BOSE, rear parking sensors, armrest, interior light package, Symphony II+. Full Audi service history and 4 new Michelin Pilot Sport 2. 18500 miles PM for details! I want to give it away have a good family reason. For a quick sale around 19.5k PM only if interest is genuine! Thanks

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    cambs uk
    Posts
    1,139
    LED? Mine don't have LED's on them

    Mine do the odd thing with the double tap timing not working properly but never had this, very strange

  6. #5
    reubs1981's Avatar
    Yellow peril

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Manchester
    Posts
    52
    I had this issue only once. One morning neither remote would work and I had to get in the car manually.

    I'd noticed a few days earlier that the clock kept resetting itself and starting again from midnight. I went under the bonnet, lifted the plastic cover from the battery and saw a loose connection (can't remember if it was + or -). I had been a good samaritan and started a lady's car with my jumpleads some weeks before. Evidently the wire had worked itself loose.

    Might be worth having a quick look under the bonnet if you've had similar symptoms before replacing battery/module, etc.
    2007/07 A3 Sportback 1.9TDi SE in Toucan Yellow and now debadged because my '.' fell off!

  7. #6
    Rafkoo's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    S London
    Posts
    64
    Thanks everyone - I'll try the battery first and take it from there.

    Cheers
    Raf
    A3 3.2Q Sport DSG

    "Knowledge is power, tuning knowledge is horse power"

  8. #7
    windsurfer

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London, Porto
    Posts
    1,327
    there is a little red led that flashes on my key... I don't have it with me but pretty sure it has...

    Pedro
    FOR SALE: S3 Phantom Black, left hand drive, Xenons, FBMFSW, bucket seats, BOSE, rear parking sensors, armrest, interior light package, Symphony II+. Full Audi service history and 4 new Michelin Pilot Sport 2. 18500 miles PM for details! I want to give it away have a good family reason. For a quick sale around 19.5k PM only if interest is genuine! Thanks

  9. #8
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    cambs uk
    Posts
    1,139
    checked both of mine and there's no LED Perhaps its a newer thing?

  10. #9
    windsurfer

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London, Porto
    Posts
    1,327
    well mate my car is in Portugal with my keys I will check again this weekend but I am pretty sure when I press a button there is a red LED on the key...

    Pedro
    FOR SALE: S3 Phantom Black, left hand drive, Xenons, FBMFSW, bucket seats, BOSE, rear parking sensors, armrest, interior light package, Symphony II+. Full Audi service history and 4 new Michelin Pilot Sport 2. 18500 miles PM for details! I want to give it away have a good family reason. For a quick sale around 19.5k PM only if interest is genuine! Thanks

  11. #10
    Rafkoo's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    S London
    Posts
    64
    Mine don't have an LED.
    A3 3.2Q Sport DSG

    "Knowledge is power, tuning knowledge is horse power"

  12. #11
    windsurfer

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London, Porto
    Posts
    1,327
    Just to confirm... there is a red LED in the key, if I press a button the light flashes... It is in the same end as the button to open the key when it is retracted....

    Pedro
    FOR SALE: S3 Phantom Black, left hand drive, Xenons, FBMFSW, bucket seats, BOSE, rear parking sensors, armrest, interior light package, Symphony II+. Full Audi service history and 4 new Michelin Pilot Sport 2. 18500 miles PM for details! I want to give it away have a good family reason. For a quick sale around 19.5k PM only if interest is genuine! Thanks

  13. #12
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    cambs uk
    Posts
    1,139
    must be a new thing then as neither of mine have this

    interestingly though, i managed to get the car all confused today

    Spend the weekend in Rochester so fo a change I locked the car, came out this morning loaded up with bags, pressed the button twice, went to open the rear doors, nothing, quite normal as mine is overly sensitive to the time lag between button presses so doesnt always open all doors on a double press

    Anyway, got quite hacked off, so pressed the button about 20-30 times, then nothing

    doors wouldn't lock or unlock, even with the key in the door!

    After about 30 minutes all was ok though, i like it when things fix themselves

  14. #13
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    74
    Haha I had this once, I stormed off after parking up because someone stole my space but then the key would not lock. I am pressing it loads, no luck so I use the key in door and again no luck.

    About to be late and it won't lock after 5 minutes it started working again and not had the problem since.

  15. #14
    windsurfer

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London, Porto
    Posts
    1,327
    who said... german cars are not temperamental? lololol

    Pedro
    FOR SALE: S3 Phantom Black, left hand drive, Xenons, FBMFSW, bucket seats, BOSE, rear parking sensors, armrest, interior light package, Symphony II+. Full Audi service history and 4 new Michelin Pilot Sport 2. 18500 miles PM for details! I want to give it away have a good family reason. For a quick sale around 19.5k PM only if interest is genuine! Thanks

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO