Volks AutosSky Insurance
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    edition's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,417

    Traction Control Light

    Hi,

    Just come back from work and whilte sat at some lights the traction control light came on. I tried to turn it off on then button but it wouldnt go. Also when i now turn the car on it stays on......


    Any ideas???

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    PetrolDave's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    U.K.
    Posts
    1,524
    Check the brake lights - if both bulbs have blown this can happen.

    After that check the fault codes with VAG-COM.
    2006 RS4 Avant (Phantom Black), RNS-E (2010 version inc SDS, HW 070, SW 0220) with AMI (250GB hard disk), Bluetooth + iPhone 5

  4. #3
    edition's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,417
    Hi,

    No just been pout to look and the brake lights are all ok. Off to Audi then i guess if there are no ther ideas!


    Cheers

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    cambs uk
    Posts
    1,139
    This happened to me once, after the 4th wheel bearing (I think) the dealer had somehow screwed up a sensor in the front wheel, causing the TC light to stay on

    I was a little suprised that the delivery driver didn't think this was odd when he returned the car to me though

  6. #5
    2nd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    437
    The delivery driver isn't paid to think or worry about anything being odd, simply to deliver the car. 'Not my problem mate'
    A3 2.0TDI Sportback S Line 184 Quattro S-Tronic, Mar. 2014 Glacier white. Electric seats, sunroof, se suspension, heated folding mirrors, Reversing camera, Nappa leather, TPMS, Hold assist, Xenon plus adaptive lights with variable active range control, lane assist, Interior light pack, Technology pack, Comfort pack with ACC, park assist & parking system plus

  7. #6
    Boydie
    Guest
    Did you hold it in? stupid question but this sometimes works to get it off

  8. #7
    edition's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,417
    yes tried to hold it down and it doesnt go off

    Did try to get some wheelpin to see if it working but tended to just go forward real fast!!!! Couldnt tell wether it was working or not.

  9. #8
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    cambs uk
    Posts
    1,139
    Quote Originally Posted by Twizzler
    The delivery driver isn't paid to think or worry about anything being odd, simply to deliver the car. 'Not my problem mate'
    Yeah - same attitude Audi seem to take towards customer service, "aint my problem mate" - so heartwarmingly superb, I'm truly converted to their brand attributes

    After his ability to collect the wrong car from our office the day before, he had the pleasure of taking it straight back to the dealer again. Shame it wasn't shoved up his arse

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Glasgow
    Posts
    118
    Had the same problem with the sensor myself. If you start the engine with the steering wheel straight, turn the wheel full lock to the left and hold for a sec, do the same to the right and then centre the wheel that should reset it!

    J
    "Wars come and go - but my soldiers stay eternal"

  11. #10
    edition's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,417
    Nope didnt sort it

    Any other ideas???

  12. #11
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Glasgow
    Posts
    118
    Quote Originally Posted by edition
    Nope didnt sort it

    Any other ideas???
    Sorry forgot to add I'm sure manual tells you to drive a few meters after that has been done.

    Sorry if it don't work.

    J
    "Wars come and go - but my soldiers stay eternal"

  13. #12
    On Boost

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Manchester
    Posts
    1,756
    I had this on a old car , it was something to do with a brake sensor, just take it in mate!

    p

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO