JMB RetrofitsEM Tuning
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    synthdood's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Amsterdam, Netherlands
    Posts
    286

    Question Outside temp in DIS behaving weird

    This morning I started the car and noticed that the temperature in the DIS was reading -38 celcius. Hmmm, that is not right! During the trip to work it slowly rised to +12 within about half an hour and remained there until I arrived at work. Whether or not that was the correct temperature I don't know. Probably still too low.

    Has anyone seen this kind of behaviour before? Where is the outside temp sensor located? The car has had its first AVS service last week and I wouldn't be surprised if something was not plugged in properly or damaged during the service.
    A3 sportback 2.0FSI sport, mauritius blue, proline, alu, interior light pack, rain&light sensor, cruise.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    arthurfuxake's Avatar
    Controversial & Contradictive

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manchester
    Posts
    1,306
    mmm, we're having all 4 seasons in one day over here in UK , so I would have believed those readings, but as you're in Amsterdam, I think you might have a temp sensor problem.
    53 A4 2.5TDi Quattro Sport 180 Tiptronic. Heated Buffalino leather, DVD Sat Nav RNS-E, TV, Bluetooth, 6 cd, BOSE, Colour DIS, Cruise Control, Auto lights and mirrors, Interior light pack, Heated mirrors.

  4. #3
    Eeef's Avatar
    Lord of War

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    South Coast, land of the white man
    Posts
    1,602
    Quote Originally Posted by synthdood
    This morning I started the car and noticed that the temperature in the DIS was reading -38 celcius. Hmmm, that is not right! During the trip to work it slowly rised to +12 within about half an hour and remained there until I arrived at work. Whether or not that was the correct temperature I don't know. Probably still too low.

    Has anyone seen this kind of behaviour before? Where is the outside temp sensor located? The car has had its first AVS service last week and I wouldn't be surprised if something was not plugged in properly or damaged during the service.
    I had this on my previous Golf. Turned out the external sensor had fallen off....

  5. #4
    synthdood's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Amsterdam, Netherlands
    Posts
    286
    The problem seems to have fixed itself. The DIS displays normal temeratures again.

    I wonder if it may have something to do with water. We have had some of the worst terrential rainfalls I have ever seen and I had to drive through some flooded streets (about a foot deep). Although I was very carefull and drove very very slow, the underside of the car probably got soaked anyway. If the temp sensor is somewhere low it most probably got wet.
    A3 sportback 2.0FSI sport, mauritius blue, proline, alu, interior light pack, rain&light sensor, cruise.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO