Badger5Sky Insurance
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    West London
    Posts
    32

    ctsad003 BUT STILL NO REAR SPEAKER/ SUB SOUND

    Hi I tried to fit in my new aftermarket radio using this wire but I still have no speaker/subwoofer sound from the back. I have a 2005 a3 8p 5door 1.6FSI with half amplified rear speakers.
    I believe it is not bose as it does not say it on the doors.
    How is the cable meant to be wired into the stereo. Any diagrams or how to's?

    Any help would be appreciated


    After market stereo: Alpine CDA-137BTi

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    628
    if you car has the amp and sub as standard then there is no rear speaker outputs from the factory unit , it will however have low level outputs from the original unit ,these will need modifying slightly so the can be connected to the new head units pre outs.

    what stereo did you previously have ?

  4. #3
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    West London
    Posts
    32
    audi concert II

    what do you mean?

  5. #4
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SW London
    Posts
    794
    Run the blue wire off the adaptor to ignition 12v. The amp doesn't turn on from normal amp-remote feeds off a head unit, they dont give enough power out for the factory amp to turn on. Once u've done this, fade the sound to the rear until the speakers sound level
    2006 Audi A3 2.0 TDI S-Line 8P2 PD170 - Dolphin Grey Metallic - The problem child
    1994 VW Golf VR6 - Mystic Blue - The money thief
    VCDS User

  6. #5
    andyam's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Bristol, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    358
    With your cable. Change the fader to about a 1/4 to the back...and should hear music. It's plug and play really.
    Now: Audi A4 B8 2.0 TDi SE - Silver, Bluetooth, Parking Sensors, Auto Lights/Wipers, Auto Dimming Mirror, Hill Hold Assist.

    Before: Audi A3 8P2, 1.9TDi Special Edition, Silver,
    Armrest, MY09 Rear Lights, R32 MK5 Alloy Wheels 18" Gloss Black, Gloss Black Sline Grill, Windows Tinted, Carbon Wrapped Trim, Wind Deflectors, Alarm Beep, LED Interior and Number Plate Lights, Cupra R Splitter, S-Line Springs, footwell lights, S3 Pedals.


  7. #6
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    West London
    Posts
    32
    Thanks I got that to work. How do i get the radio to save settings ? is that possible?

 

 

Similar Threads

  1. No rear speakers/sub pc9 - 408??
    By tonks s3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 16th March 2013, 23:44
  2. Help Wiring Rear Speaker & SUB
    By haider in forum In-Car Entertainment
    Replies: 13
    Last Post: 10th May 2010, 00:08
  3. Replies: 3
    Last Post: 1st April 2008, 09:28
  4. Replies: 7
    Last Post: 23rd March 2008, 12:09
  5. Faulty Rear Speakers/Sub
    By Masterm8fo in forum In-Car Entertainment
    Replies: 0
    Last Post: 16th September 2004, 08:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO