Chris NottAH Fabrications
Results 1 to 10 of 10

Thread: HELP !!!!!

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7

    HELP !!!!!

    I need some advice I was driving to work this morning going up a hill in third got to about 3000revs and the power just went no acceleration carried on to work it was running fine just no power there's no smoke no noise and no engine light please don't tell me it's the turbo

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    JRock247's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Hampshire
    Posts
    315
    I had a similar issue a while back when my Boost Hose let go, no power when it happened and felt like the turbo wasn't working.
    Ask admin to advertise here

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7
    Fingers crossed its that is it just a case of replacing it and if it is did u do it yourself and is it easy

  5. #4
    JRock247's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Hampshire
    Posts
    315
    Didn't do it myself as the car was already going into the garage at the time it went, so had them change it. From my knowledge, the turbo is at the back of the engine, so either need to go in form the bottom and/or remove parts to get the hose on. If it is th boost hose, then it should just be a case or replacing it and all should be OK. You will need to inspect it or take it a garage as it could be something else.
    Ask admin to advertise here

  6. #5
    JRock247's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Hampshire
    Posts
    315
    Have you got VCDS?
    Ask admin to advertise here

  7. #6
    SmithyAG's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    241

    My Social Networking

    Follow SmithyAG On Twitter
    As above, get it scanned properly. If it has gone into limp mode it will have logged an intermittent fault. Not all generic scanners pick them up.

    VCDS will tell you the fault code that caused the limp mode and then you can work from there.

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    13
    ive just had the same happen to me. aprox 3k revs and loss of power. no noise, lights, smoke nothing. all drives ok, just no turbo power. i have the s3 2.0 so hopefully just the same, had a look for boost pipes that could have damaged, but cant seem to get in to them very well.

    let me know how you get on as ill take mine into dealers tomorrow for them to look at. do you think it will be ok to drive?

    cheers

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7
    Its strange I have just drove from work and it seems fine now although I didn't put my foot down hard but it seemed to accelerate ok so I ain't got a clue , let me know how you get on a the dealers tomorrow

  10. #9
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    490
    It will be going into limp mode due to an ovrboost conditio and when you switch off the ignition it will reset the ecu and work fine again untill you put it under load steep hill high gear foot down see if it goes into limp mode again probly clogged turbo vines

  11. #10
    SmithyAG's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    241

    My Social Networking

    Follow SmithyAG On Twitter
    John what engine do you have? If diesel (bkd usually) it will most likely be what southylad said.

    If S3 or Tfsi engine like Neil, it will more likely be boost hose popped off, N75 not working properly, or DV problem.

 

 

Similar Threads

  1. Help! Need a new coilpack!
    By SteveS3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 23rd January 2003, 22:29
  2. I.T. help please!
    By MisterD in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 20th January 2003, 21:19
  3. Please help, my hard drive has disappeared !!
    By sidicks in forum Home Cinema, Hi-Fi and Gadgets
    Replies: 4
    Last Post: 17th January 2003, 15:43
  4. Help Wanted - Amusing slogan
    By Moresauce in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 13th January 2003, 01:18
  5. Banner AD include help????
    By Administrators in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 7th January 2003, 15:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO