Volks AutosBadger5
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    3

    Question A3 Radio Problem?

    Hi All
    I have a problem with the a3 radio, i put an aftermarket radio in the car and it only come on when the ignition is on, so after some research i found that there is no battery power in the car so added a fused line from the battery to the radio, when i wired it all up the car ignition is on with no key in? any ideas? ive swapped the red and yellow cables and still no difference and the radio still only comes on with the ignition without saving settings etc...
    Cheers
    J.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    audicruiser's Avatar
    Audi Heaven

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somerset
    Posts
    1,861
    Do a search as it's been covered before, but it due to the original stereo being controlled and powered through the canbus system rather than a direct power feed like you've tried.
    Scott

    Audi A3 Sportback 2.0T Quattro S-Line 2007 8P2
    Lava Grey, Exclusive Line Black/Silver Leather, Heated Seats, Bose, RNS-e, iPod, Auto Lights & Wipers, Interior Light Pack

  4. #3
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    369
    Quote Originally Posted by jarhead View Post
    Hi All
    I have a problem with the a3 radio, i put an aftermarket radio in the car and it only come on when the ignition is on, so after some research i found that there is no battery power in the car so added a fused line from the battery to the radio, when i wired it all up the car ignition is on with no key in? any ideas? ive swapped the red and yellow cables and still no difference and the radio still only comes on with the ignition without saving settings etc...
    Cheers
    J.
    It's the other way around - unless your car's been seriously modded, the ISO power feed to the radio is permanent live and earth only, the OEM unit detects IGN from the canbus signals on the mini-iso connector that also feeds the rear amp and CD changer (if fitted). What aftermarket unit are you using?

 

 

Similar Threads

  1. HELP!! Symphony II to Symphony II+ Strange Radio Problem
    By BennyB0Y in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 43
    Last Post: 13th May 2009, 15:46
  2. Radio problem
    By Steve B in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 1st July 2007, 00:24
  3. Radio problems
    By Les 51 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 16th May 2007, 19:41
  4. A6 Avant radio problem
    By fjtwelve in forum In-Car Entertainment
    Replies: 0
    Last Post: 20th June 2006, 18:41
  5. Aftermarket radio problem with VAG-COM?
    By Dean_T in forum In-Car Entertainment
    Replies: 2
    Last Post: 5th September 2004, 18:11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO