Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 4 of 4
Like Tree1Likes
  • 1 Post By MrLapou

Thread: Bad cold start

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Dingwall
    Posts
    7

    My Social Networking

    Follow sbermingham91 On Twitter Visit sbermingham91's Instagram Channel

    Bad cold start

    Seen someone post about their car starting bad when it's cold. I'm having the same issue whereas mine is diesel and the post I seen previously was for a tfsi. My car is a 2008 a3 tdi 170bhp version. It starts fine and runs fine once it's warmed up even the slightest bit. But once it's been sitting overnight when I start it in the morning it idles very rough for probably only 2 or 3 seconds but it's just annoying. It sounds like a tractor, really loud for that first few seconds then settles down and it's fine, doesn't idle rough after that and it drives fine too.

    any ideas what's causing it? I'm thinking it's maybe just needing a set of glow plugs?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    MrLapou's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lincoln
    Posts
    1,209
    glow plugs
    chris.vincent3 likes this.

  4. #3
    Keane's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    219
    Try cleaning the egr valve with egr cleaner first I done this on my tdi and worked a treat 👍

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Dingwall
    Posts
    7

    My Social Networking

    Follow sbermingham91 On Twitter Visit sbermingham91's Instagram Channel
    Cool thanks I'll try giving it a clean and see what happens!

 

 

Similar Threads

  1. Brakes! Warnign & Bad Cold Start?
    By Addie in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 29th November 2009, 16:00
  2. Sluggish on cold start (occasionally) on A3 turbo
    By concoursneil in forum General Technical / How To
    Replies: 9
    Last Post: 11th September 2005, 12:12
  3. Temperature gauge warning light on cold start
    By imported_monkeytrousers in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 17th December 2004, 18:18
  4. A4 stalls 2 seconds after cold start?
    By imported_bpascua in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 2nd August 2004, 17:03
  5. cold starting
    By imported_delboy123 in forum Classic Audi Forum
    Replies: 5
    Last Post: 18th July 2004, 22:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO