JMB RetrofitsMonster Motorsport
Results 1 to 7 of 7
Like Tree3Likes
  • 1 Post By CHEZ
  • 1 Post By bobmatt
  • 1 Post By S3_Jacko

Thread: Boot open on DIS - not the normal problem

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Ayrshire
    Posts
    6

    Boot open on DIS - not the normal problem

    I've trawled through loads of threads about boot sensors issues but can't find the issue I'm having.

    My A3 insists on the DIS that the boot is open, when it's not. Now before you all shout I know its common but the twist here is it's NOT setting the alarm off. Locks fine with the central locking, restart the engine and same flashing boot open picture but never triggers the alarm.

    A few months ago the wiper was buggering around so stripped it down, cleaned it up and cleaned the boot locks etc. Result wiper works and the boot light, which I'd been too lazy to get a bulb for, started working again.

    Skip to this week, annoying light, wiper won't work because it thinks the boot is open but no alarming.

    I'm happy about the lack of alarm but confused about what to replace. If it's the boot microswitch that's knackered why isn't it tripping the alarm?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    CHEZ's Avatar
    moderately amusing

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    just about, right here!
    Posts
    3,755
    Just replace the boot latch.

    £30 ish and all will be fixed!
    gaitken likes this.


  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Ayrshire
    Posts
    6
    Thanks will try that and see what happens, just wondered if the DIS had gotten stuck somehow given the lack of alarm.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Posts
    10
    I had this on a MK4 Golf, turned out to be a leak in the pipe to the rear washer jet.
    gaitken likes this.

  6. #5
    S3_Jacko's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,291
    Quote Originally Posted by bobmatt View Post
    I had this on a MK4 Golf, turned out to be a leak in the pipe to the rear washer jet.
    Quite a common problem... Weird its not setting the alarm off though!?
    gaitken likes this.
    Audi history... Brilliant Red 2.0tfsi Quattro, Sprint Blue S3...

  7. #6
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    369
    When I had this it triggered the alarm because it was intermittent - i.e. it didn't permanently report tailgate open -so I locked it up OK with tailgate locked - it only decided it had "come open" later. Maybe if yours thinks it's open all the time it doesn't set the alarm in the first place?

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Ayrshire
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by JohnE View Post
    When I had this it triggered the alarm because it was intermittent - i.e. it didn't permanently report tailgate open -so I locked it up OK with tailgate locked - it only decided it had "come open" later. Maybe if yours thinks it's open all the time it doesn't set the alarm in the first place?
    Maybe, who knows. It's not making the central locking respond like its open either. So with the boot physically open the car locks the other doors automatically within a few seconds. Step out of the car and wait, with it "thinking" the boot is open and it doesn't lock the other doors.

 

 

Similar Threads

  1. Boot opens when i start the car, any ideas?
    By A3 steve in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 25
    Last Post: 7th April 2014, 20:53
  2. Not the normal LCD problem
    By billybaggins in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 27th March 2013, 08:49
  3. Temperature Gauge Problems / Fan Codes / Cluster and not the normal fix!
    By TimCrighton in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 13th August 2012, 10:01
  4. need help problem with boot opening when car not locked
    By roger1985 in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 3rd October 2010, 22:19
  5. Ticking noise from engine (not the normal one)
    By mattyboy199 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 22
    Last Post: 19th November 2008, 22:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO