EM TuningVolks Autos
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Posts
    163

    No response from accelerator? Any ideas?

    So I get in, start the car and stick it in reverse (DSG gearbox) on a slight incline, release the brake and hit the accelerator... car rolls down! I try again, and once more the car simple rolls down with no feedback from the accelerator and no reverse motion whatsoever. At this stage I'm inches from the car in front and alarm bells are ringing so I stick it in P and hit the accelerator to see if it revs, and nothing at all, just idles.

    Turn her off, switch her back on and everything's fine again Any ideas what on earth went on? It's a 55 plate DSG if that's of any relevance.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    Does the dis show you changing from P, to R to D etc?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Posts
    163
    Ah crap, I didn't actually check when it happened. However even whilst in P, I got no feedback when the accelerator was pressed.

    Hasn't happened after that, I've tried starting car from cold again etc and it still seems fine now.

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    If it happens again, then check the dis for the change in drive modes.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Posts
    163
    Quote Originally Posted by NHN View Post
    If it happens again, then check the dis for the change in drive modes.
    Will do if it happens again, thanks.

 

 

Similar Threads

  1. Whining noise when accelerating, any ideas?
    By Nuno_rules in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 24
    Last Post: 2nd August 2013, 04:52
  2. 2.0tdi 55 plate (Throttle Position Sensor) A3 DSG no response from accelerator
    By Andre Poleski in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 24th August 2012, 16:22
  3. Strange vibration under full throttle acceleration. Any ideas?
    By Prawn in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 29th July 2011, 15:21
  4. Strange sound under acceleration - any ideas?
    By MikeA3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 1st February 2009, 23:34
  5. Fascia for 2001 S3, any ideas where from?
    By pafitoui in forum In-Car Entertainment
    Replies: 7
    Last Post: 10th January 2004, 15:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO