Chris NottSky Insurance
Results 1 to 7 of 7
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Boon
  • 1 Post By Dannykn9

Thread: Help! Indicator issue is driving me nuts!

  1. #1
    Reload's Avatar
    Bird is the Word!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    367

    Help! Indicator issue is driving me nuts!

    My indicators seem to be having an issue, for the last six months or so. When the ignition is turned on (not always) I get a bulb out warning in the left or right (or both!) indicators. If I put the indicators on that side it clicks rapidly a few times (like a bulb is out) then flashes normally and the warning disappears. There seems to be no reason for this and its totally random, it also only happens on ignition on and not when traveling etc.
    I have checked all wiring and connections, even tried swapping bulbs with no luck. My fave Indy garage checked it as well and fared no better.
    Has anyone encountered this before or perhaps can diagnose the problem? Any help will be much appreciated
    S3 8P2 Ice Silver, RNS-E, Bluetooth, iPod connection, Adaptive xenons, black styling pack, sunroof, privacy glass
    Mods since owned: Milltek Resonated TBE, Neuspeed P-Flo, Loba HPFP, Sachs Clutch with Loba SMF, Unicorn Motor Developments custom remap, brakes + suspension upgrades, LEDs internal and external, more interior kit

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    590
    Quote Originally Posted by Reload View Post
    My indicators seem to be having an issue, for the last six months or so. When the ignition is turned on (not always) I get a bulb out warning in the left or right (or both!) indicators. If I put the indicators on that side it clicks rapidly a few times (like a bulb is out) then flashes normally and the warning disappears. There seems to be no reason for this and its totally random, it also only happens on ignition on and not when traveling etc.
    I have checked all wiring and connections, even tried swapping bulbs with no luck. My fave Indy garage checked it as well and fared no better.
    Has anyone encountered this before or perhaps can diagnose the problem? Any help will be much appreciated
    Do your hazards work correctly at all times ?

  4. #3
    Reload's Avatar
    Bird is the Word!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    367
    Haven't tried them with a bulb out warning on initial ignition but normally they are fine
    S3 8P2 Ice Silver, RNS-E, Bluetooth, iPod connection, Adaptive xenons, black styling pack, sunroof, privacy glass
    Mods since owned: Milltek Resonated TBE, Neuspeed P-Flo, Loba HPFP, Sachs Clutch with Loba SMF, Unicorn Motor Developments custom remap, brakes + suspension upgrades, LEDs internal and external, more interior kit

  5. #4
    Boon's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    South East Kent
    Posts
    405
    Hazard switch could be one, but more than likely you have a bad earth normally on rear lights...

    Pop the units out and check wiring and connectors, give them a clean up if needed



    Another test you could try would be if your pressing the brake pedal when the error occurs (causing the bad earth) the bulb out error happens?
    Reload likes this.
    54 8P2 A3 Sportback 2.0TDI BKD - Shark stage 1 - EGR delete - Dolphin Grey

  6. #5
    Reload's Avatar
    Bird is the Word!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    367
    Thanks, I'll give them a check
    S3 8P2 Ice Silver, RNS-E, Bluetooth, iPod connection, Adaptive xenons, black styling pack, sunroof, privacy glass
    Mods since owned: Milltek Resonated TBE, Neuspeed P-Flo, Loba HPFP, Sachs Clutch with Loba SMF, Unicorn Motor Developments custom remap, brakes + suspension upgrades, LEDs internal and external, more interior kit

  7. #6
    Dannykn9's Avatar
    "Cruise My Ride"

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    North London
    Posts
    1,098
    Have you changed your side lights to LED one's?

    EDIT:

    Just seen your signature. Swap out your LED side lights for original bulbs, and see if this fixes the problem. If so, then it is more than likely the resistors on your LED's have burnt out given a canbus warning for bulbs out.
    Reload likes this.
    VCDS Owner-North London/Enfield
    " To Cruise Is What I Do"


  8. #7
    Reload's Avatar
    Bird is the Word!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Posts
    367
    I'll check the LED ones, but I dont think that's the source. Cheers for the feedback
    S3 8P2 Ice Silver, RNS-E, Bluetooth, iPod connection, Adaptive xenons, black styling pack, sunroof, privacy glass
    Mods since owned: Milltek Resonated TBE, Neuspeed P-Flo, Loba HPFP, Sachs Clutch with Loba SMF, Unicorn Motor Developments custom remap, brakes + suspension upgrades, LEDs internal and external, more interior kit

 

 

Similar Threads

  1. Help locating a Wobbling Noise - Driving me Nuts
    By NCRAW in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 21st September 2011, 14:50
  2. This noise is driving me nuts
    By evilscotsman in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 3rd August 2008, 23:49
  3. HELP! Indicators playing silly buggers!
    By 1210tech in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 18th February 2007, 22:34
  4. My windows are driving me nuts!!!
    By simonl in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 25
    Last Post: 11th October 2005, 16:41
  5. Help switching lights for driving on right
    By A4drive in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 21st December 2004, 14:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO