Volks AutosMonster Motorsport
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kettering, Northamptonshire
    Posts
    172

    Oil level sensor

    Coming up on DIS Check oil level but the level is fine. Scanned it with VCDS didn't come up with anything. Is it common fault for the oil level sensors to fail?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,350
    My oil level has never gone low ive never allowed it to, keep an eye on the oil make sure car is parked on level ground when checking
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kettering, Northamptonshire
    Posts
    172
    Quote Originally Posted by TDI140 View Post
    My oil level has never gone low ive never allowed it to, keep an eye on the oil make sure car is parked on level ground when checking

    Mines never got low either, it's full but saying it isn't.

  5. #4
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,350
    U had engine bay washed recently ? Also i would check all sensors and clear fault using VCDS and see if it comes back up
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kettering, Northamptonshire
    Posts
    172
    Quote Originally Posted by TDI140 View Post
    U had engine bay washed recently ? Also i would check all sensors and clear fault using VCDS and see if it comes back up
    No not had the engine washed, how can I check all the sensors? Been through everything on vcds, nothing has come up to do with the sensor.

 

 

Similar Threads

  1. Oil level sensor problem ?
    By luis.filipe in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 22nd April 2011, 22:32
  2. Oil level sensor
    By ianysm in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 21st January 2010, 22:14
  3. Sump oil level sensor conversion
    By lucksta in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 19th April 2009, 20:46
  4. Oil Level Sensor on Early S3's?
    By metricspaces in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 27th February 2009, 16:08
  5. Replies: 1
    Last Post: 17th August 2007, 23:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO