AH FabricationsJMB Retrofits
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    credster's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    16

    Unhappy coolant pump 2 fault

    hi there wonder if anyone can help or throw some light on this problem I have my audi a3 1.6 tdi has thrown up an engine warning light and is going into limp mode the only way to get it running ok again is to turn the engine off then back on
    then it runsok for a while then it happens again !!
    have connected to vagcom and it reads as follows

    1 fault found
    9870- coolant pump 2
    p261b 00 (232) implausible signal

    any help would be grateful

    thanks

    tony

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,099
    It kind of advises where the issue appears to be tbh Tony, being a 1.6 tdi, I would maybe consider asking audi to address it under goodwill if its only just out of warranty as those engines aren't that old tbh.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    credster's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    16
    thanks for the quick reply im not so sure goodwill will come into it my car is a 2010 but as my engines just hit 103000 mls maybe wasting my time . worth a go though will call in tomorrow

    thanks

    tony

  5. #4
    credster's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    16
    problem seems to have sorted itself wow result hehe

    thanks again

 

 

Similar Threads

  1. Continued coolant pump
    By S3BLX in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 9th February 2009, 20:55
  2. Oil or coolant pump ? once engine switched off ?
    By mattyboy199 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 14th December 2007, 23:06
  3. Coolant system fault ?
    By Effect in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd April 2007, 14:15
  4. Quick question. Coolant system fault?
    By portsA318T in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 27th January 2007, 08:20
  5. 8L A3 ABS Pump Fault & Repair!
    By Tallpaul in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 0
    Last Post: 26th June 2006, 15:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO