Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 15 of 15
Like Tree3Likes
  • 1 Post By Johnny Bravo
  • 1 Post By Johnny Bravo
  • 1 Post By Johnny Bravo

Thread: Missing Xenon wire?

  1. #1
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel

    Thumbs down Missing Xenon wire?

    I bought a car with (badly) retrofitted Bi-Xenons. It keeps coming up with an error message in the dash despite doing the relevant coding. i did a lot of reading on here and it seems like i will need to wire it into the CE module in order for the flash/highbeam to work. The car already has a kufatec type adapter on but also has one of the wires cut (see below)

    Question is, which wire has been cut (same on both sides) and which wires will i need to feed into the CE module? Also will the headlight switch (8P2 941 531 N) work if purchased? (i understand the Auto switch wont work).

    CE part no. is: 8P0 907 279 F

    I can post VCDS errors if requested.

    Thanks


    IMAG0595.jpg

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Grimsby
    Posts
    1,101
    Can someone post the full specs for the which wire is what number, as i need to find out the wires of the sidelights! (not hijacking :P)
    Would be useful for us both.

    JJ.

  4. #3
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel
    It's Ok, free bump lol. Any ideas anyone?

  5. #4
    Johnny Bravo's Avatar
    6+1 Gears

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Romania
    Posts
    797
    I'll take a look tomorrow at mine. I have the adapters from kufatec. I'll take some pictures.
    I'm sure though that the cut wires are from the high beam. Who ever did the retrofit did not know where those wires must be connected.
    T33_BKD likes this.
    DSG | Vienna Leather | Bose Sound | MFSW | Interior Lights Pack | Light & Rain Sensors | Auto Dimming Mirror Mods: LED RNS-e | FL LED Tail Lights | Bi-Xenons | Illuminated Speaker Grilles | Tinted windows | Chrome Switches | Chrome Paddles&Commands | RS4 Start Button | Cruise Control | S3 Pedals | S3 Roof Spoiler | 18" BBS CH | H&R Spacers 10/15 mm | Bilstein B16 PSS10 | H&R 26/24 ARBs | TT Arms | S3 Front Brakes+DS2500+Tarox F2000 | HEL Brake Lines | VNT20 | EGR&Cooler Delete | Custom Remap

  6. #5
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel
    Quote Originally Posted by Johnny Bravo View Post
    I'll take a look tomorrow at mine. I have the adapters from kufatec. I'll take some pictures.
    I'm sure though that the cut wires are from the high beam. Who ever did the retrofit did not know where those wires must be connected.
    Yh that would be great thanks mate. the high beam still works, but only if the headlight is on. from what i can gather on here, indicates that it is a wiring problem. seems a shame that the wire has been cut so close to the connector.

  7. #6
    Johnny Bravo's Avatar
    6+1 Gears

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Romania
    Posts
    797
    So... the wire for high beam is connected to the pin 11. I don't know about the rest, what they do and how they should be connected.
    Here are a few pictures with mine. Notice the wire for high beam, it goes from the right side headlight to the left side than together with the wire from the left headlight goes inside the car.

    My car is LHD, that's why the wires go to the left. In your case they shoud be on the right side.




    L.E. I see now that the pictures are not that good. I'll take some more later. Meanwhile, you just take a look and tell me exactly to which pin that wire is connected, so I can check where it goes in the other end.
    Last edited by Johnny Bravo; 23rd September 2013 at 09:59.
    T33_BKD likes this.
    DSG | Vienna Leather | Bose Sound | MFSW | Interior Lights Pack | Light & Rain Sensors | Auto Dimming Mirror Mods: LED RNS-e | FL LED Tail Lights | Bi-Xenons | Illuminated Speaker Grilles | Tinted windows | Chrome Switches | Chrome Paddles&Commands | RS4 Start Button | Cruise Control | S3 Pedals | S3 Roof Spoiler | 18" BBS CH | H&R Spacers 10/15 mm | Bilstein B16 PSS10 | H&R 26/24 ARBs | TT Arms | S3 Front Brakes+DS2500+Tarox F2000 | HEL Brake Lines | VNT20 | EGR&Cooler Delete | Custom Remap

  8. #7
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel
    Quote Originally Posted by Johnny Bravo View Post
    So... the wire for high beam is connected to the pin 11. I don't know about the rest, what they do and how they should be connected.
    Here are a few pictures with mine. Notice the wire for high beam, it goes from the right side headlight to the left side than together with the wire from the left headlight goes inside the car.

    My car is LHD, that's why the wires go to the left. In your case they shoud be on the right side.




    L.E. I see now that the pictures are not that good. I'll take some more later. Meanwhile, you just take a look and tell me exactly to which pin that wire is connected, so I can check where it goes in the other end.
    Thanks for that, this is starting to make much more sense now! i just had a look at my connections, and there is no wire connecting both headlights. I am guessing that this is the wire which has been cut, and it seems to be on pin 12. all of the other wires are connected to the original connectors. so would it now be, as simple as connecting the two cut wires together, or would i still need to plug two wires into the CE module? (like This shows)

    I have attached some errors/pics which may help.

    error:
    6 Faults Found:
    01800 - Light Switch (E1)
    008 - Implausible Signal - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00101000
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 136
    Mileage: 181230 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.08.11
    Time: 16:21:00




    Freeze Frame:
    OFF
    Voltage: 12.70 V
    OFF
    ON
    OFF
    OFF
    OFF




    02195 - Dimmer Switch Instrument Panel & Switch Lighting (E20)
    009 - Open or Short to Ground - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00101001
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 136
    Mileage: 181230 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.08.11
    Time: 16:21:00




    Freeze Frame:
    OFF
    Voltage: 12.70 V
    OFF
    ON
    OFF
    OFF
    OFF




    01495 - Bulb for High-Beams; Left (M30)
    010 - Open or Short to Plus
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101010
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 104
    Mileage: 175494 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.03.13
    Time: 22:37:00




    Freeze Frame:
    ON
    Voltage: 12.45 V
    ON
    ON
    OFF
    OFF
    ON




    01499 - Bulb for High-Beams; Right (M32)
    010 - Open or Short to Plus
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101010
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 104
    Mileage: 175494 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.03.13
    Time: 22:37:00




    Freeze Frame:
    ON
    Voltage: 12.45 V
    ON
    ON
    OFF
    OFF
    ON




    00979 - Lamp for Low Beam; Right (M31)
    010 - Open or Short to Plus - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00101010
    Fault Priority: 1
    Fault Frequency: 4
    Reset counter: 133
    Mileage: 179890 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.07.10
    Time: 16:44:00




    Freeze Frame:
    ON
    Voltage: 14.40 V
    ON
    ON
    OFF
    OFF
    OFF




    00978 - Lamp for Low Beam; Left (M29)
    007 - Short to Ground - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00110111
    Fault Priority: 1
    Fault Frequency: 2
    Reset counter: 141
    Mileage: 181058 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.08.08
    Time: 17:53:00




    Freeze Frame:
    ON
    Voltage: 11.60 V
    ON
    ON
    OFF
    OFF
    OFF




    Pics:
    Left IMAG0871.jpg
    right IMAG0873.jpg

    Wire coming out of pin 12(?) IMAG0874.jpg

    Thanks again, i appreciate it!

  9. #8
    Johnny Bravo's Avatar
    6+1 Gears

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Romania
    Posts
    797
    No no no! Its something else there.
    Either the adapters are wrong or there is another problem.
    The wire for high beam comes from pin 11 and goes to the circuit board under the dashboard (not sure where exactely).
    The same for both sides. They do not connect to eachother. I just meant that they go together inside.
    I'll pull a connector out and will note how pins connect at both ends.
    I can't tell if the errors are due to bad wiring or something else.
    DSG | Vienna Leather | Bose Sound | MFSW | Interior Lights Pack | Light & Rain Sensors | Auto Dimming Mirror Mods: LED RNS-e | FL LED Tail Lights | Bi-Xenons | Illuminated Speaker Grilles | Tinted windows | Chrome Switches | Chrome Paddles&Commands | RS4 Start Button | Cruise Control | S3 Pedals | S3 Roof Spoiler | 18" BBS CH | H&R Spacers 10/15 mm | Bilstein B16 PSS10 | H&R 26/24 ARBs | TT Arms | S3 Front Brakes+DS2500+Tarox F2000 | HEL Brake Lines | VNT20 | EGR&Cooler Delete | Custom Remap

  10. #9
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel
    Quote Originally Posted by Johnny Bravo View Post
    No no no! Its something else there.
    Either the adapters are wrong or there is another problem.
    The wire for high beam comes from pin 11 and goes to the circuit board under the dashboard (not sure where exactely).
    The same for both sides. They do not connect to eachother. I just meant that they go together inside.
    I'll pull a connector out and will note how pins connect at both ends.
    I can't tell if the errors are due to bad wiring or something else.
    oh ok, it just seemed like they are both connected (from your last pic). Its been coded and the errors are still here. so im guessing its the wiring. The wire from pin 11 is the yellow one in the pic, and is already attached to some other wire.I have found this adapter, seems like the correct one. I might just try retrofit the xenons again myself, as the old adapter just seems so confusing/dodgy.

  11. #10
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel
    Just looked over at the connectors. you were right, the wire that has been cut is from the high beam. I have the yellow repair wire (the one that joins to the CE module) in the boot, which was there ever since i bought the car. It all makes sense now. so in theory, i should just be able to connect the cut wire back to the high beam (circled), reattach the yellow wire (pin 11) back with the repair wire i have into the CE module. sounds like a mission
    IMAG0874.jpg

  12. #11
    Johnny Bravo's Avatar
    6+1 Gears

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Romania
    Posts
    797
    Here is how mine are connected:
    4->1
    6->6
    10->10
    12->8
    14->3
    11->somewhere under the dashboard
    9->9
    7->7
    5->5
    The rest are blanks.
    T33_BKD likes this.
    DSG | Vienna Leather | Bose Sound | MFSW | Interior Lights Pack | Light & Rain Sensors | Auto Dimming Mirror Mods: LED RNS-e | FL LED Tail Lights | Bi-Xenons | Illuminated Speaker Grilles | Tinted windows | Chrome Switches | Chrome Paddles&Commands | RS4 Start Button | Cruise Control | S3 Pedals | S3 Roof Spoiler | 18" BBS CH | H&R Spacers 10/15 mm | Bilstein B16 PSS10 | H&R 26/24 ARBs | TT Arms | S3 Front Brakes+DS2500+Tarox F2000 | HEL Brake Lines | VNT20 | EGR&Cooler Delete | Custom Remap

  13. #12
    jsosic's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Zagreb, Croatia, Croatia
    Posts
    172
    Quote Originally Posted by Johnny Bravo View Post
    Here is how mine are connected:
    4->1
    6->6
    10->10
    12->8
    14->3
    11->somewhere under the dashboard
    9->9
    7->7
    5->5
    The rest are blanks.
    I have a facelift car with retrofitted AFS lights (with kufatec adapters) and I can take a look if you're interested. Try searching the forums, I've posted the similar schematics of which halogen wire goes to which xenon pin... They are similar between pre-facelift and facelift.

    fingers crossed!

  14. #13
    Johnny Bravo's Avatar
    6+1 Gears

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Romania
    Posts
    797
    Yeah! One more thing, mine are not AFL and are pre-facelift (so no LED DRL)
    DSG | Vienna Leather | Bose Sound | MFSW | Interior Lights Pack | Light & Rain Sensors | Auto Dimming Mirror Mods: LED RNS-e | FL LED Tail Lights | Bi-Xenons | Illuminated Speaker Grilles | Tinted windows | Chrome Switches | Chrome Paddles&Commands | RS4 Start Button | Cruise Control | S3 Pedals | S3 Roof Spoiler | 18" BBS CH | H&R Spacers 10/15 mm | Bilstein B16 PSS10 | H&R 26/24 ARBs | TT Arms | S3 Front Brakes+DS2500+Tarox F2000 | HEL Brake Lines | VNT20 | EGR&Cooler Delete | Custom Remap

  15. #14
    jsosic's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Zagreb, Croatia, Croatia
    Posts
    172
    Quote Originally Posted by Johnny Bravo View Post
    Yeah! One more thing, mine are not AFL and are pre-facelift (so no LED DRL)
    Sorry mine are AFL so I'm not sure if my schema could help. Try to look at my thread:

    HELP on retrofitting AFS needed....

  16. #15
    T33_BKD's Avatar
    Browser

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    London
    Posts
    58

    My Social Networking

    Visit T33_BKD's Instagram Channel
    Just to wrap up:
    I have solved this problem, all i had to do was desolder the wires & solder it back correctly. The black wires have been connected to the other black wire & for the yellow wire (pin 11) I just soldered a repair wire into its place. this was all then fed through into the CE module & correctly coded using the guides on here. It is nice seeing the whole DIS screen again, Thanks for all the help!

 

 

Similar Threads

  1. BI-XENON WIRING
    By khan_1212 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 22
    Last Post: 25th August 2011, 14:39
  2. MAF wire missing?
    By RDI-Baz in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 21st April 2010, 08:59
  3. Audi A6 Bi-Xenons so you dont miss a bargin
    By Cockney Boy in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 17th December 2009, 12:44
  4. Advice on wiring H.I.Ds into xenons
    By johal87 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 28th August 2009, 05:51
  5. can any1 help im trying to wire in facelift xenons into my a3
    By dave a3 3.2 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 29th July 2009, 18:25

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO