Sky InsuranceChris Nott
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ChrisP1303's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Towcester
    Posts
    194

    Hesitant acceleration and Turbo lag mid boost & blooms of smoke. (JOY!)

    So I have had an issue on going since around May time. I have so far had a Turbo replaced (and dual mass flywheel & clutch whilst they was in there)

    I have had the car go into limp mode on several occasions where most of it is under acceleration in 6th normally to make an overtake from 65-70 there is just no go at all and the car goes into limp mode. I have had a DPF light on on several occasions (and done the usual run for 15 minutes over 2000RPM,this clears the error normally. However on the occasion it was taken to the garage it didnt clear enough of the DPF for them to say it was good to go so they forced a regen to try clear it which they say cleared ok.

    I have since arranged to have DPF delete and remap done which should be done next week. Last week i plugged in a friends Snapon Solus and got the code - 00665, Boost pressure regulation control range not reached - P0299 short with power intermittent?

    My biggest concern at the moment is would the DPF cause back pressure to the turbo for it to boost to around 2250RPM through to 3 with hesitation and a big "lag" even though it would be mid boost or is this another Turbo on the blink?

    I often get a diesel smell if i sit in traffic for a large amount of time and a good plume of white/blue smoke when giving it a bootbut this only normally happens once during a journey unless if i sit in traffic for sometime then it can start again. Any ideas?

    Thanks in advance.

    Chris.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bomasspot's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Kent
    Posts
    38
    First of all I would check to see if any leaking/loose /disconnected hoses. Check out Ross tech also 16683/P0299/000665 - Ross-Tech Wiki

  4. #3
    herbie's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    108
    EGR valve maybe choked up?
    A4 Avant 2.0TFSi Daily Runner & Evo 6RS Track Toy

  5. #4
    ChrisP1303's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Towcester
    Posts
    194
    Quote Originally Posted by bomasspot View Post
    First of all I would check to see if any leaking/loose /disconnected hoses. Check out Ross tech also 16683/P0299/000665 - Ross-Tech Wiki
    Cheers for that, it may well be the DPF. Find out next week after its been removed and mapped I suppose!

  6. #5
    ChrisP1303's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Towcester
    Posts
    194
    Quote Originally Posted by herbie View Post
    EGR valve maybe choked up?
    Something to check if still playing up after DPF delete

  7. #6
    ChrisP1303's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Towcester
    Posts
    194
    Well having driven it for a few hundred miles now since Friday... I can confirm. Problem solved! Drives so nice now and with the extra little performance just seems to be smoother too!

    Did find out however some eijit who previously owned it had attempted to have it mapped previously very badly which was causing it to over fuel!

  8. #7
    ChrisP1303's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Towcester
    Posts
    194
    Also as part of the remap the EGR is programmed to stay shut also so got that sorted too!

  9. #8
    herbie's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    108
    Spot on
    A4 Avant 2.0TFSi Daily Runner & Evo 6RS Track Toy

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 1st June 2013, 18:24
  2. fitted fixed turbo, v3 mani, and downpipe now no boost???? help
    By JUS3IN in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 109
    Last Post: 25th May 2013, 09:56
  3. Gear shift turbo lag.
    By pipewerkz in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 31st December 2004, 02:05
  4. Turbo Lag
    By Grant in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 17th January 2004, 17:36
  5. TURBO LAG
    By viper in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 17th October 2003, 08:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO