Sky InsuranceChris Nott
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Whitehaven
    Posts
    31

    My Social Networking

    Follow Garlo On Twitter Add Garlo on Facebook

    Limp mode DSG under load

    REF Limp Mode,
    Have had the typical problem when accelerating in 4th under load, Had it looked at a few times, codes read etc, garage noticed yesterday that a vacumn hose ???? (whats this, from where to where -any idea??) had be re-routed wrongly when the turbo was changed and has worn thin rubbing on the drive shaft, possibly closing over under load causing limp mode!! Anyone got any thoughts on this as being viable? Any one explain this hose or have a pic of it???

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    What engine?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Whitehaven
    Posts
    31

    My Social Networking

    Follow Garlo On Twitter Add Garlo on Facebook
    2.0 TDi BKD

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Rubbing on the shaft, you'd be lucky if it was long enough if its the actuator vacuum pipe, we would need to see the codes, but if in 4th its limping then I'd say turbo atm, based on purely diagnosis of 2 posts.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    J8TT X's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Leicester
    Posts
    338
    Turbo most likely.

    Happens a lot on the BKD engine.
    2005 Audi A3 2.0 TDI DSG S-line (8p1)
    Mods: 18" Gloss Black RS4's - 8p2 S-line Front Bumper - Black Grill - A5 LED Number Plate lights - LED Sidelights - Euro Style Plates - EGR Delete - RTech Custom Remap - Hot Start Issue Fix
    Pipeline: Lowering, Wheel Refurb, Coming Home Lights

    2007 VW Golf 2.0 GT TDI 140 (Wife's)
    Mods: 18" Charlestons

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Whitehaven
    Posts
    31

    My Social Networking

    Follow Garlo On Twitter Add Garlo on Facebook
    Turbo is only a yr old and has been cleaned recently, the pipe is the one which runs from the bottom of the turbo to the control box on the bulkhead apparently

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,097
    Yeap I know the vacuum pipe, but still need the logs.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Whitehaven
    Posts
    31

    My Social Networking

    Follow Garlo On Twitter Add Garlo on Facebook
    Took it to a guy with vcds but never showed up!!! So took it to a garage and the generic code reader came up with code 379 boost pressure control deviation negative - any help???

 

 

Similar Threads

  1. another limp mode under full load 2.0 tdi
    By a3tdi8p in forum Diesel forum
    Replies: 1
    Last Post: 13th October 2008, 20:41
  2. Limp Mode
    By welshdragon in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd February 2005, 09:55
  3. limp mode due to inlet manifold pressure HELP !!!
    By sahk in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 13th January 2005, 19:39
  4. Going Into Limp Mode
    By johnboy1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 25th October 2004, 17:55
  5. N75J and limp mode (overboost problems)
    By pure in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 21st June 2004, 18:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO