Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 7 of 7
Like Tree2Likes
  • 1 Post By JPK
  • 1 Post By NHN

Thread: Strangest problem - Advice needed please!

  1. #1
    sachen's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    236

    Strangest problem - Advice needed please!

    Hi Guys,

    So I have a 06 plate A3 Sportback. Around 12-18 months ago, I changed my rear lights to the LED style ones. All coded, and been working fine, until the other day...

    I noticed that the left outer light unit wasnt working at all. I thought this was strange. Opened it up, checked the wiring etc and put it all back together. Checked it again, but now, the indicator on the left doesnt work, and neither does the LED strip on the outer right!

    I have a Indicator warning light come up on the DIS, so changed that, but message is still there, and same lights dont work!

    Has anyone has these issues before, and would anyone know what to start to fix this?!

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    sachen's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    236
    anyone? please...!?

  4. #3
    Graham89's Avatar
    Derv Perv

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    310
    Have you tried your original lights? Had a flat battery recently. Maybe needs re coding I'm only guessing here though.



  5. #4
    JPK
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    278
    maybe water got into the adaptors?
    NHN likes this.
    2005 A3 2.0T DSG Oettinger Body Styling, 19" RS5 Reps, APR Stage 1, Forge Twintake, Remus catback, BSH PCV Fix, 034 Motorsport Mounts, WALK, Whiteline bushings (F&R), Whiteline RSB, Whiteline BSK, Whiteline adjustable end links, H&R Sport Cup Kit, Stoptech Drilled Rotors, Hawk Pads, Tyrolsport stainless lines, Tyrolsport Calliper bushings, Tyrolsport DeadSet Subframe kit.

  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,011
    As above, but 1st did you use adapters to fit them?

    If so then this has been known to get water ingress which is 1 reason why I don't fit them with adapters.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  7. #6
    sachen's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    236
    Yep, I used adapters to connect them all up. Had a look at them and theyve coloured so looks like they have started to corrode.

    You think it would be a good idea to just strip out the connectors and connect the wires directly to the lights?

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,011
    As you know, I wire them in as per factory with interconnecting wires inner to outer, not had 1 complaint to date

    Whereas adapters always end up with water issues on these installs.
    N8 likes this.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Overboost problem - advice needed after searching please!
    By Ads_AudiA3 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 29th October 2012, 23:29
  2. Picked up my new car, problems, advice needed please..
    By A3Bash in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 4th June 2010, 22:19
  3. front brake pad problems, advice needed please
    By Diesel_Seb in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 28th June 2009, 11:51
  4. Advice needed please
    By Herby1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 10th November 2006, 11:04
  5. Urgent Advice Needed Please with my Audi S3
    By lUCKYS3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 29th August 2006, 12:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO