AH FabricationsSky Insurance
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89

    ~ BLUETOOTH ECHO PROBLEM WE CANT SEEM TO RESOLVE ~

    Hi everyone, here is my problem in detail with my bluetooth in my A3 2010 2.0 TDI.

    I have factory fitted bluetooth in my car and worked very well and my friends always commented how clear and clear the sound was, then i retrofitted the latest RNSE as my Bluetooth was still crisp and clear and clean sounding, how ever a few months ago i had a professional sound system put in, ( Dynaudio front speakers, Dynaudio Sub in custom box and 2 focal amps and an audison bit one processor, and this is when my bluetooth sound turned to crap being really echo sounding to the person on the other end of the call, we cant seem to nut out the problem, coding is all good, the sound system it self sounds amazing, all cabling is fine, my sound installer has done similar installs in lambo's and other audi's and golfs (so similar cars) but no matter what we do with the microphone we still get echo and feedback, any suggestions at all would be appreciated, we where thinking an updated BT module but we cant easly get a hold of one to try, so i would buy one if it would help if there more updated then one in my current setup,

    has anyone else eva encounter such a problem? very frustrating

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bigchewie's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Location
    Bathgate, West Lothian
    Posts
    37
    Could it be that the main power cable to/from the amps is not correctly shielded and is near to the bluetooth module/mic cable etc? or not routed far enough away.
    06' 2.0 S-line Quattro A3
    03' E46 M3

  4. #3
    Artimus's Avatar
    Short Back

    Status
    Online
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    1,638
    Turn the mic volume down in VCDS, it's picking up the sound from the speakers.
    ................................................
    2009 A3 SB 2.0T DSG S line
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    Artimus: where is that in vcds? plz

  6. #5
    Artimus's Avatar
    Short Back

    Status
    Online
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    1,638
    I'm not sure where, but I know I've seen the option in an "Adaptation" drop down list. Turned mine right down, as I have BT built-in to a 3rd party Head Unit and no longer use the Audi Prep.

    Wait one ...I'm going out to have a look.
    ................................................
    2009 A3 SB 2.0T DSG S line
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  7. #6
    Artimus's Avatar
    Short Back

    Status
    Online
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    1,638
    Telephone:
    Telephone Adaptation.jpg

    Adaptation:
    Call Volume.jpg

    Might be the "Sensitivity", one of those should quieten it.
    Last edited by Artimus; 21st July 2013 at 01:27.
    ................................................
    2009 A3 SB 2.0T DSG S line
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    Thanks heaps ill see if this all help thank u

  9. #8
    Artimus's Avatar
    Short Back

    Status
    Online
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    1,638
    No problem, let us know how you get on.
    ................................................
    2009 A3 SB 2.0T DSG S line
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

 

 

Similar Threads

  1. Cant seem to post pics
    By Brodster in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 12th January 2012, 14:06
  2. Bluetooth Pairing problem
    By JJ McJohnson in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 31st October 2011, 15:00
  3. Bluetooth / DIS problem
    By stucker in forum General Technical / How To
    Replies: 3
    Last Post: 11th October 2011, 18:12
  4. Got some replacement front sides lights / cant seem to fit them :(
    By djarchive in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2010, 16:05
  5. Audi RSN-E Bluetooth Phone Problem
    By IainP in forum General Technical / How To
    Replies: 1
    Last Post: 8th November 2007, 16:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO