Volks AutosChris Nott
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26

    Front Door Bass Speakers not working

    Hi All,

    Just done a search but not been able to find much related to Front Door Bass Speakers not working in an 2007 A3..

    Both of mine are not working (left and right), playing with the fader and balance controls confirms this, as does the VCDS scan shown below.

    The scan says both are open circuit so I was wondering if anyone has seen this before or if there is a common place they fail.

    I guess it could be the speakers themselves, the wiring (especially across door hinges ?) or maybe the head unit itself.

    I have the standard Audi Concert (double DIN is it?) head unit if that helps, nothing fancy like BOSE.

    Any recommendations as to where start looking ?

    Thanks guy's.

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 56: Radio Labels: 8J0-035-1xx-56.clb
    Part No SW: 8P0 035 186 P HW: 8P0 035 186 P
    Component: R Concert2+ H01 0270
    Revision: 00H01000 Serial number: AUZ1Z3G6860757
    Coding: 0110211
    Shop #: WSC 06314 000 00000
    VCID: 3F877CF06ED410E0191
    2 Faults Found:

    00870 - Bass Speaker Front Left (R21)
    011 - Open Circuit - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00101011
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 5
    Reset counter: 244
    Mileage: 144070 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.05.31
    Time: 15:01:24

    00871 - Bass Speaker Front Right (R23)
    011 - Open Circuit
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101011
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 165
    Mileage: 143800 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.05.18
    Time: 01:49:28

    End ---------------------------------------------------------------------

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    Had a play this morning...

    With the passenger door open and wiggling the rubber grommet thing between the A Pillar and the door the speaker works.

    Deffo intermittent though, as can hear it cut out and in as you wiggle..

    So, sounds like a dodgy wire or connection.
    Can't decide if it is a wire or if wiggling the wiring is dislodging a connector or something.

    anyone else had a similar problem ?

    The drivers door speaker doesn't work either, and no such luck in making that work by wiggling, so must be another problem.

    Any idea's ?

    Ta.

  4. #3
    SL11CKK's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Barking & London
    Posts
    639
    If u open the grommet youll clearly see if the wire is broken. Ive got a B6 and was shocked when I saw nearly all my wires were broken.

  5. #4
    chris.vincent3's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    UK, Portsmouth
    Posts
    601
    Got the same intermittent fault on my car too, but only on the passenger side, haven't tried wiggling that grommet yet as I haven't caught the speaker failing just found the faults in a vcds scan.

    Thanks for the info.

  6. #5
    Stol1975's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    227
    I had something similar. I lost all sound. I only solved it by accident. The passenger side windscreen pillar where there is an airbag, I had run a wire for an rnse satellite antenna. I must of crossed some wires somehow cause I was adjusting the wires and all my sound came back. I must of created some kind of short. Probably wont help you though

 

 

Similar Threads

  1. S3 2001 Bose front speakers not working - replacements?
    By Schlaag in forum In-Car Entertainment
    Replies: 1
    Last Post: 30th April 2012, 22:50
  2. Passenger door speakers not working (3dr)
    By A3-sport in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 16th April 2009, 02:29
  3. rear sub and speakers not working
    By nick-barnes07 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 21
    Last Post: 23rd October 2007, 08:31
  4. Left hand speakers not working
    By PorkyWill in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 5th June 2007, 16:29
  5. Rear speakers not working
    By V1RDE in forum In-Car Entertainment
    Replies: 3
    Last Post: 1st November 2003, 16:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO