EM TuningAH Fabrications
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    davidfox280585's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    108

    my a3 2.0tdi has the strangest problem

    its a 2005 sportback 2.0 bkd
    now the issues,
    1. alarm goes off when stood
    2. randomly says boot open then when i drive off its ok and rear wiper decides to work only when driving
    3. traction only light comes on randomly and turns itself off after cycling ignition
    4. the clocks went fully off while driving for 5 seconds then turned back on
    5. cruise control works when it wants 95% time its ok
    ive stripped the bootlock but there different on the sportback 1 sealed unit,
    no signs of leakage in there anyway

    the battery looks fairly old so will be changing this,
    ive checked every fuse

    im at my witsend with the car

    any suggestions?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    sliced's Avatar
    Drive safe, stay alive.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1,162
    Scan with vcds?
    Current: 8P3 '59 2.0 TFSI 3DR S-Line | Adaptive Bixenons with DLR's | Folding electric mirrors | Heated half leathers |
    Previous : '06 2.0 TDi Sportback in Dolphin Grey| SE | DSG | Satnav | Privacy glass | auto lights | comfort pack |

  4. #3
    davidfox280585's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    108
    Quote Originally Posted by sliced View Post
    Scan with vcds?
    ive done it flags approximatelt 40 codes saying lost connection with interface,
    ive ordered a new boot switch from audi,going o try this and a new battery and see where i go from there

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warrington, North West
    Posts
    956
    How olds your battery? Could be that whilst your having issues with pretty much everything electrical lol, and the rear wipers are common to leak on the A3 so check for damp around the rear

  6. #5
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warrington, North West
    Posts
    956
    And sorry didn't read the last bit about the battery!

  7. #6
    davidfox280585's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    108
    thanks for the reply mike,
    its an original battery,and ive checked the rear wiper all is perfectly dry and connected,no signs of leakage at all around there

  8. #7
    davidfox280585's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    108
    Quote Originally Posted by davidfox280585 View Post
    thanks for the reply mike,
    its an original battery,and ive checked the rear wiper all is perfectly dry and connected,no signs of leakage at all around there
    new battery hasn't cured it, will try boot switch on friday

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    28
    Had a polo that did strange stuff, windows wouldn't work, head unit would go off, turn off then back on all would got ok but pretty much everything electrical was playing up, had it in vw at 80 pounds for an hours labour they said it was alternator, changed that still did it. I then sold the car to a friends dad who found the clocks to be playing up, he changed the clocks and hey presto all good. Have you had it plugged into vag com?

  10. #9
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,722
    Logged codes shown on here, would help your request for help.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  11. #10
    davidfox280585's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    108
    fixed

    bootcatch caused every issue £35 new from the stealers

 

 

Similar Threads

  1. Attn: Anyone who has/have had problem with door lock sensors
    By VAGMAN1 in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 27th September 2005, 19:54
  2. How do I know if a 1.8Tq has the K03 or the K03s?
    By imported_ZeroK66 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 12th April 2005, 21:09
  3. My Drivers seat has the wobbles
    By Anito in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 11th August 2004, 16:26
  4. Who has the highest BHp in the land?
    By SonicDeathmonkey in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 14th May 2004, 20:30
  5. Who has the most mileage on an APR'd car?
    By lewy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 17th July 2003, 10:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO