Chris NottSky Insurance
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    100

    Anybody help me? Bkd starting problem.

    I have a audi a3 2.0tdi bkd engine. Had a new turbo, cambelt kit and waterpump. Used diesel purge to clean injectors. When leaving the car over night or for a long period of time when i start it sometimes it misses a couple of times and a puff or white/blue smoke comes out the exhaust that stinks of diesel! Any ideas on what this could be? Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,110
    Yeah, who did the cambelt, did they look of the cams, could be of by a tooth etc, mine was of by a fair bit on both & caused me no end of issues.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    100
    Well me and my mate whos a mechanic and me a training mechanic did it! We used the lolypop tools and i ajusted the cams on vcds. I noticed from cold the consumption shoots up to 2.0 l/h then after a couple of seconds goes back to 0.6-0.4 l/h!

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,110
    Well they should be ok then if using correct pinning tools, like these:

    http://www.lasertools.co.uk/items/pd...structions.pdf

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    100
    Thats the ones we used! Should the consumption go upto 2.0 l/h on a cold start?

 

 

Similar Threads

  1. Car Starting problems - Help please
    By max10 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 29th November 2007, 10:05
  2. S3 Starting Problems ???? I Need Help !!!!
    By jamieface in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 26th November 2007, 12:59
  3. 1998 S4 warm starting problem? HELP!
    By myfirsts4 in forum General Technical / How To
    Replies: 3
    Last Post: 15th July 2007, 11:19
  4. Starting problems on 98 A4 1.8t need help
    By audia4t99 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 6th August 2004, 00:25
  5. HELP (STARTING PROBLEMS)!!!!
    By harps21k in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 11th June 2004, 20:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO