Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364

    Car boosts fine then stops boosting but turbo sound is there ? Hose coming loose ?

    Turned car off and on then starts working fine again but didnt get any lights in the dash, could this be a boost hose coming loose but not fully coming off ?
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    independent VAG specialist

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2
    sounds like the actuator rod sticking due to sticking vein ring, im guessing it cuts power at 70 ish MPH?

  4. #3
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364
    How can i fix that ? Also power cuts out at high revs in any gear so not at 70mph
    Its been working fine up until today plus its a new hybrid turbo and had been set up properly by turbo technics
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  5. #4
    independent VAG specialist

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2
    check that the rod moves freely by hand, i doubt that this will be at fault if its a new turbo but worth checking. next step would be boost pressure sensor

  6. #5
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364
    So the map sensor ? Mines a 3bar which is standard c i guess i need a 4 bar but if it was that i wiuld get a light on the dash, also could be a boost hose right ?
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  7. #6
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warrington, North West
    Posts
    986
    Your probably best taking it back to turbo technics whilst they carried out the work

  8. #7
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364
    Never had it fitted by them my mate fitted it cctuning and its been perfectly fine just yesterday the boost gauge was struggling to hold boost as if a leak had formed then when i stepped of accelerator it felt like the loose hose somehow got reconnected and started boosting fine again this happened 2 times, i will jack it up at 3pm roday when in home to see what it was, hopefully its a boost hoses not tightened enough onto the coupler or sitting at an angle
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  9. #8
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364
    Heres video pf actuator moving i only just about got it on video but its clearly moving freely ao definatly not that, could my map sensor be unplugged ? Or is it called the boost pressure sensor ? Not sure but i will be going home and checking all boost hoses
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  10. #9
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warrington, North West
    Posts
    986
    How's it going mate you sorted it?

  11. #10
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364
    2.0tdi stage 2 hybrid GT2056 actuator movement and milltek non resonated - YouTube
    Hi pal, i took all intercooler hoses off and fould oil in them due to the turbo recently blowing up, so cleaned them up and cleaned o ring seals and its driving fine now, my personal explanation is that the oil lubricated the couplers and they were poping out slightly under load due to running high boost pressure, i will have to wait til all the oil has cleared out sill take a few thousand miles
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

  12. #11
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warrington, North West
    Posts
    986
    Sounds nice that, might have to get myself an exhaust!

  13. #12
    TDI140's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,364
    Thanks mate but pricey the milltek is but it is quality and also solid pipework plus its smooth and shiny unlike some custom exhaust companies they sometimes use thin stainless steel, but milltek worth the money i think
    A3 2.0TDI FWD sportback with GT1756 250.3bhp 336ft lb, forge boost hoses red, milltek decat system, BMC panel filter, golf gti edition 30 full front brakes brembo pads, black honeycomb grill, full oem s line kit + cupra r lip, LED side lights, OEM xenons, LED interior lighting, LED A8 number plate lights, boost gauge, alloy catch can with red hoses, FBSW, windows tinted, de-badged, now on air ride with chassis notch BBS CH

 

 

Similar Threads

  1. fitting boost gauge to my audi a3 turbo
    By audia3turrbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 19
    Last Post: 5th October 2013, 20:03
  2. Safe Running Boost Pressure For 2.0TDI Hybrid Turbo
    By Lance-22 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 15th February 2011, 22:00
  3. Engine Management light on, but car seems fine!?
    By Jonesy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 30th November 2010, 01:21
  4. Boost... then no boost... Boost... then no boost
    By Geeman in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 29th May 2010, 23:56
  5. boost leak pressure test bad for turbo ????
    By Effect in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 7th March 2010, 13:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO