Volks AutosChris Nott
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Stol1975's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    227

    RNSe speakers fail

    Hi had a quick look for an answer but can't find anything relevant. I was fitting a digital antenna yesterday to my auto dab and somehow I've lost all sound to my speakers. I get a heart beat type pulse come through every 10 seconds or so but no sound. I can't see any loose wiring. It's not the stereo as such cause the speakers don't even work via BT phone operation. Any help or advice will be much appreciated.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    jb0o's Avatar
    North East Forum Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    2,571
    Have you played with the fader and balance? Is the problem with all speakers?

    Should get it on VCDS to scan for faults.
    Audi A3 2.0TFSI S Line SE DSG

    JMB Retrofits - North East Retrofit Company

  4. #3
    Stol1975's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    227
    Yes I've checked the fade and balance. I have vcds I just need to get my laptop from home to check. I bet it's something silly but can't figure out what I did. It was putting it back in I think.

  5. #4
    jb0o's Avatar
    North East Forum Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    2,571
    How did you fit the DAB? With a plug&play loom?
    Audi A3 2.0TFSI S Line SE DSG

    JMB Retrofits - North East Retrofit Company

  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,722
    Disconnect dab, refit as before & test, if problem goes, then look at the dab wiring.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  7. #6
    Stol1975's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    227
    I've tried disconnecting the dab but its still the same. The weird thing is when I have my satnav on instead of the lovely woman telling me to go my music cuts in for the amount of time the voice guidance would be on. I'm having a play in a minute to find out if I can sort it out.

  8. #7
    Stol1975's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    227
    Any ideas? I'm stumped as I haven't changed any quadlock wiring

 

 

Similar Threads

  1. Speaker/indicator buzz - RNSE/SDS install
    By Nickl in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 17th June 2010, 12:24
  2. rnse speakers
    By sparky208 in forum Satellite Navigation
    Replies: 2
    Last Post: 3rd May 2010, 22:25
  3. Bose Speakers
    By A4Steve in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 25th July 2008, 15:36
  4. S3 Front Door Speakers
    By mramage in forum In-Car Entertainment
    Replies: 3
    Last Post: 5th April 2003, 21:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO