Chris NottSky Insurance
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Gavlar's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maidstone, Kent
    Posts
    312

    Audi symphony/ dension help please

    Hi guys hi have recently bought myself a 2010 audi a3 with the gateway 100 already installed I just have a couple of questions

    1. When I turn the car on it always shows either what is playing through the iPod or it says aux gw: aux gw straight off in the display in the speedo whether I'm listening to the radio before I switched off or cd. I don't understand why it does this. Is this normal if not what can I do to cure this?

    2. When the car has been off for a while if I was listening to a cd and say track 10 before I turn the car off when I start it again it starts the cd from the start again. Is this normal?

    Thanks for any help in advance

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    _G_
    _G_'s Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    869

    Or you may not have a manual so here are some things to try...

    1. Play a song on ipod and connect it to the cable while playing
    2. Switch on and see if this works... sometimes it auto detects and jumps back from Aux GW to iPod GW

    Second option...

    1. Play a song on ipod and connect it to the cable while playing
    2. On the stereo.. use selector to skip to track two...
    3. While you are on track two, press seek/forward button... forward about 10 seconds
    4. Switch off unit..
    5. Turn ignition off
    6. Turn ignition back on and stereo back on

    and lastly...

    1. No ipod connected
    2. Switch on stereo
    3. Press button 6 or 2 I think it is.. you may need to press 6 twice and watch the DIS (driver information display)
    4. Use scroll wheel to skip forward and backward... this will let you cycle between AUX GW, IPOD UI, IPOD GW etc.

    - Generally speaking either ipod UI or GW is fine but I tend to leave mine on UI as it means the passenger can use the phone if need be while it is connected ie. to check a text/call

    Important tips that I have learned...
    1. Do not disconnect the ipod/iphone while it is playing as this causes the Aux GW error setting etc. So always turn unit off before disconnection
    2. If you may play a CD next time then anticipate and change to normal CD mode because if you switch on the stereo and there is no ipod/iphone connected then this can cause an error too.
    3. Leave a CD in the stereo, should you switch the unit on with no ipod then you can quickly switch to CD mode
    4. Cycling the ignition power on and off does help to clear errors too... back in the days when I didn't have a clue how to solve this, I would cycle ignition power on/off about 6 times with stereo on/off 6 times and this would force the dension to recognize the ipod ui/gw eventually. This is useful to keep in mind because if you try all 3 options above and none of them work... then you can cycle on/off and "reset" the dension rather than having to physically get it out and press reset on it.

    We good? Enjoy!

  4. #3
    Gavlar's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maidstone, Kent
    Posts
    312
    Think so. Tried switching ignition of 6 times hasn't worked

  5. #4
    _G_
    _G_'s Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    869
    With each cycle you need to have your ipod/iphone connected and playing music.. so its a PITA but it goes like this

    1. Ignition on
    2. Stereo on
    3. Stereo off
    4. Disconnect ipod/iphone
    5. Ignition off
    6. Reconnect with music playing and then repeat

    When you are turning the stereo on you will be doing it briefly for a few seconds. This is the painful way but if you figure out how to use the Dension... once you get the hang of it, it saves a lot of time and frustration... my last bit of advice is...

    1. Ignition on
    2. Stereo on
    3. Press 6 or 2 and use scroll wheel to select ipod ui or gw
    4. Then connect ipod with playing music while stereo is on
    5. If it doesnt pick up straight away then turn stereo off and back on

  6. #5
    Gavlar's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maidstone, Kent
    Posts
    312
    It picks the I pod up but even if its on cd before I turn the car off then turn it back on it says aux gw in the middle if the speedo

  7. #6
    Gavlar's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maidstone, Kent
    Posts
    312
    I must be doin somethin wrong

  8. #7
    Gavlar's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maidstone, Kent
    Posts
    312
    It's drivin me mad

 

 

Similar Threads

  1. Audi Radio Symphony 2 HELP PLEASE
    By jacks3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 12th May 2013, 13:09
  2. Audi symphony/dension help
    By Gavlar in forum In-Car Entertainment
    Replies: 3
    Last Post: 26th April 2013, 20:45
  3. Connecting Infinity Basslink to audi Symphony 2 help needed please
    By rohailali in forum In-Car Entertainment
    Replies: 8
    Last Post: 4th September 2011, 13:02
  4. Audi a3 suspension HELP?? please
    By AGU-TURBO in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 1st August 2010, 21:50
  5. audi a4 2003 help please
    By ngoncalo in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 16th July 2007, 04:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO