JMB RetrofitsAH Fabrications
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    109

    59plate tfsi with alternator whine from appradio2

    God help me, im gonna throw the thing in the bin...
    Serious alternator whine from the stereo ever since it was wired in.
    Have have it out as many times, trying to connect & re-connect to see if anything different etc but to no avail.
    Does anyone know how i can get rid of this noise?
    At this rate the original is going back in and the appradio on fleabay!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    olethalb's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    314
    when i bought my B7 tfsi the double din was broken so popped my pioneer double din satnav / dvd from my old car in and got a terrible low level buzz / humm that has now developed into engine speed related whine (a lot louder with lights on)

    i removed the stereo, ran a new earth - nothing

    earthed the stereo chassis to an existing earth point in the kick well - nothing

    checked bose amp - earthed amp chassis - nothing

    yesterday i took delivery of a boss 12v supressor and 2 RCA lead supressors to try and stop this noise, drives me around the twist!

    if i get a chance at the weekend i'll hook them up and update.

    if no luck i'll try a new alternator and refresh engine grounds, i'll try anything at this point

  4. #3
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SW London
    Posts
    794

    59plate tfsi with alternator whine from appradio2

    I didnt think this affected the newer cars but ive had this problem with two 8L a3s. At first i used a harness adaptor that used high level inputs throughout and due to poor ground of the amp there was the feedback issue. I solved this by using a harness lead that used a high to low level input, so basically u plug some rca's into the rear of whatever unit and the feedback was gone.

    What leads are u both using?
    2006 Audi A3 2.0 TDI S-Line 8P2 PD170 - Dolphin Grey Metallic - The problem child
    1994 VW Golf VR6 - Mystic Blue - The money thief
    VCDS User

  5. #4
    Digzz's Avatar
    "Started From The Bottom"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    London
    Posts
    1,383
    I have the same head unit ...I've never had that issue thou. But if you want it solved I suggest u buy one of these.

    GOLD PLATED RCA PHONO CAR AUDIO GROUND LOOP ISOLATOR NOISE FILTER PREVENT HUM | eBay

  6. #5
    olethalb's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    314
    i had to use a connects / connex car2 kit for £100, only one i could find for B7, uses rca outputs to connect to adaptor to run to bose amp

  7. #6
    olethalb's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    314
    Digzz - i took delivery of two of these last night as well as a power source one. yet to fit it though....

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    109
    Quote Originally Posted by Digzz View Post
    I have the same head unit ...I've never had that issue thou. But if you want it solved I suggest u buy one of these.

    GOLD PLATED RCA PHONO CAR AUDIO GROUND LOOP ISOLATOR NOISE FILTER PREVENT HUM | eBay
    Cheers for that
    Have ordered 2 so will see how i get on.
    In the meantime, its been whipped out and the original concert unit is back in
    Complete pita

    PS
    Anyone getting shot of a rnse unit feel free to pm me!

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    109
    IT WORKED!!!!

    Thanks for the ebay link, got the two rca isolators this afternoon, a quick clip together and away it went
    Over the moon now ive piece and quiet
    A quick and very cheap fix
    Thanks again

 

 

Similar Threads

  1. Buzz / whine from speakers - aftermarket HU
    By s3audi52 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 23rd October 2010, 12:48
  2. Please help me with my logs from Vag com
    By Black_S3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 21st March 2009, 14:53
  3. Phatnoise / Alternator Whine
    By clcollins in forum In-Car Entertainment
    Replies: 10
    Last Post: 6th July 2007, 10:35
  4. ''WHINE'' from rear diff on deceleration
    By sitrials in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 16th April 2007, 14:53
  5. Whining from front end
    By amazon in forum A8/S8 forum
    Replies: 0
    Last Post: 17th June 2004, 23:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO