EM TuningAH Fabrications
Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89

    BlueTooth HELP please!!!

    Hi all i was wondering if anyone can help me out i have a 2010 A3 TDI, and i have retro fitted a RNSE latest edition.
    i have had factory BT since i purchased the can, however i have never been able to get my phone book to show on my RNSE only on my Dis - when you press telephone on rnse it shows not installed,
    is this because my car is not coded correctly or is this because my bt module is too old?
    is there also away i can identify witch bt i have from my vin or where would the factory unit be installed so i can look for it?
    need to work this out as its also gone very echo like sound from my new stero ive installed (2 amps and a processor)

    anyone who can help please do as its SO SO annoying

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,747
    Code rns in module 37 as xxxx7xx & bt module 77 as xx1xxxx

    Then do an rns reset by holding radio & setup together until the screen goes black.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    Thank you heaps ill get my mate to try it for me

    would a new BT module help ? as i think the new stero has too much power for the Bt to handale?

  5. #4
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    Actually you should change your phone coding from 0001222 to 0011422 which tells it that it is an RNS-E with MFSW and comfort settings.

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    Thanks Nigel and S8 ill give it a go and let you know how i go,

    how can i find out what bt module i have? can you tell me from my Vin?

  7. #6
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SW London
    Posts
    751

    BlueTooth HELP please!!!

    What fone du have? Ive seen a few android phones have issues with transferring contacts over with some of the bluetooth kits ive installed.
    2006 Audi A3 2.0 TDI S-Line 8P2 PD170 - Dolphin Grey Metallic - The problem child
    1994 VW Golf VR6 - Mystic Blue - The money thief
    VCDS User

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    I have An Iphone 5 but ive never been able to view my fone on RNSE , only on DIS

  9. #8
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SW London
    Posts
    751

    BlueTooth HELP please!!!

    Ive got an iphone 5 too and had no problems so as mentioned above it probably needs coding correctly. Im also running aftermarket equipment with my rns-e with no issues so i assume it shouldn't have any affect of the functioning of the bluetooth.
    2006 Audi A3 2.0 TDI S-Line 8P2 PD170 - Dolphin Grey Metallic - The problem child
    1994 VW Golf VR6 - Mystic Blue - The money thief
    VCDS User

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    Sidhu88: my Bluetooth was perfect and i got a custom stereo installed : dynaudio speakers and sub,2 amps and a digital processor. and now i have bad Bluetooth quality when i talk to people they can hear them self thru my speakers (bad feedback) never had this problem before the stereo install.
    what setup you running?
    also since i had the rnse installed after i bought the car ive never had the phone book come up on the rnse only on the DIS. and when i press the "TEL Button" always has said phone not installed.

  11. #10
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,747
    You can find BT version with vcds when recoding the module.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  12. #11
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SW London
    Posts
    751
    In regards to the feedback, when you make a phone call do you do it through the phone or through the RNS-e? I've had customers with issues like this (I install alot of parrot bluetooth kits) and the reason for it is because if you initiate the call through the phone then it uses the phones microphone as well as the cars microphone together, except the phone microphone doesnt cancel out the noise. I'm not sure if the audi factory mic is a noise cancelling mic though.

    I'm only running a bigger active sub in the boot. I've ran a high to low level RCA convertor from the connections for the factory sub and aside from tapping into the original connections for the remote everything else is untouched.

    Its hard for me to advise u on what the problem might be because i don't know how exactly they've installed ur new audio system. I think u should get the coding done first and see how u get on with that first. Realistically u need to take the car back to where u had it installed and explain the situation.

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    Thanks all who helped with the getting my rnse to show my phone book all working good now,
    but still getting horrible echo
    we just cant work it out even my sound installer,

  14. #13
    turbonutz's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Glasgow
    Posts
    393
    so you just retro fitted rnse, and connected the BT module to it, changed the coding via vcds and away u went it worked fine on the rnse??

  15. #14
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    yeah turbonutz just have echo probs when i added my custrom stero

  16. #15
    turbonutz's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Glasgow
    Posts
    393
    Custom stero?

  17. #16
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    89
    i have the Factory BT then i retro fitted the rnse latest version, all was working great,
    till i added: 2 amps, sub,new front speakers, and digital processor then my bt gets feedback now, but i know how to hopfully fix it with vag com by changing mic sensitivity,

  18. #17
    turbonutz's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Glasgow
    Posts
    393
    Ahhh righto haha

 

 

Similar Threads

  1. Bluetooth obd diagnostic, help please
    By camscockle20vT in forum General Automotive Chat
    Replies: 13
    Last Post: 13th May 2012, 22:35
  2. Can't Pair to Bluetooth - Help please
    By David Cook in forum Satellite Navigation
    Replies: 5
    Last Post: 18th October 2011, 21:49
  3. OEM bluetooth problem, please help.
    By Dallas in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 27th September 2010, 14:13
  4. Help please, RNS-E Bluetooth upgrade
    By Herald in forum In-Car Entertainment
    Replies: 5
    Last Post: 1st October 2008, 08:49
  5. Audi A4 (B7) Bluetooth help please!
    By kamg in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 30th March 2008, 18:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO