Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cornwall
    Posts
    81

    Rear washer not working

    I have a 56 plate 2.0 tdi 170, the rear washer doesn't work. You can hear the washer motor work but no water on the rear screen.
    Anyone suffered from this before? I'm guessing blocked pipe or a pipe off somewhere? But I can't find any wet patches inside the car.
    any help? Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    159
    Its the washer jet. Search for threads as this was only discussed a couple of days ago.

    Need to remove the cover and washer jet then soak in vinegar for a day or 2 and wash properly

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    Search the forum, its been discussed a hell of allot.

    For the record, remove the black plastic jet push on part, on the rear wiper nipple by the glass & see if the water comes out then, if so then the jets are blocked, just use a needle to unblock, if not then could be the pipes come of, any water in the boot or on the boot lid trip bottom?
    Last edited by NHN; 18th February 2013 at 10:49.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    487
    Just swaped mine today £6 on ebay

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    159

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cornwall
    Posts
    81
    Can't see any water in the boot or boot lid. Will have a good look at the jets tomorrow then.

  8. #7
    audicruiser's Avatar
    Audi Heaven

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somerset
    Posts
    1,850
    Quote Originally Posted by tr1ck View Post
    Can't see any water in the boot or boot lid. Will have a good look at the jets tomorrow then.
    Please search!! It's a common fault.... Will either be th pipe between the car and the tailgate, or th washer through the motor. The water will be going somewhere it shouldn't be!
    Scott

    Audi A3 Sportback 2.0T Quattro S-Line 2007 8P2
    Lava Grey, Exclusive Line Black/Silver Leather, Heated Seats, Bose, RNS-e, iPod, Auto Lights & Wipers, Interior Light Pack

  9. #8
    Stol1975's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    227

    Rear washer not working

    Check it quick and sort the blockage out before you have a wet and faulty rear wiper motor cause then its an £80 repair.

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cornwall
    Posts
    81

    Rear washer not working

    Had a quick check this morning. Took the jet off and worked the washer and the water shoots out! New jet it is

  11. #10
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    Just out a needle through it, will unblock it, saves the hassle of going to dealer.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  12. #11
    SAiLO's Avatar
    Enthusiast

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    UK
    Posts
    933
    As above.
    VCDS USER

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cornwall
    Posts
    81

    Rear washer not working

    I saw someone mentioned soaking in vinegar. Giving that a go then will have a good clean out with a pin and try

  14. #13
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    No point with vinegar tbh, just use a needle, 1 minute later unblocked

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Rear window washer not working?
    By Jonezy87 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 17
    Last Post: 8th July 2013, 15:26
  2. Rear Washer Not Working
    By 8385HJ in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 6th February 2012, 20:36
  3. Front and rear washer not working, but headlight washers are fine!
    By guinness in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 21st May 2010, 19:20
  4. Rear washer not working
    By banoffee in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 23rd November 2009, 14:18
  5. Back washer not working.....leaking hose in rear quarter???
    By Craigybaby37_A3quattro in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 17th January 2008, 19:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO