Sky InsuranceEM Tuning
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Stoke-on-Trent
    Posts
    85

    LOSING PATIENCE WITH MY AUDI!!!!

    Giving up with this motor!! Started car up fine this morning, went to pull of and the car went dead. The ECS light and engine management light came on but also the battery light. Tried to start her back up and it was just ticking over. Pulled up for 1 minute, turned everything off and tried again and she started normally.

    Do you reckon this is simply the battery?

    Any more problems with this car in the next couple of months I'm getting rid. Love the car but feel everytime i get in something is going to go wrong. :-(

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    tdi-man's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,611
    check battery conectors are tight
    Full Leather / heated Seats / 18" Speedlines / AP coilover kit / R32 Rear 310mm Brakes / window Tints / Auto lights / Xenons / Cruise control / R32 Front 345mm Brakes / Full milltek system / Led side lights / Bose / brushed aluminium inlays / panal filter / Full Egr delete / custom map with hot start fix / Hybrid Turbo / Sachs Racing clutch / 10mm Rear spacers / 10mm Front spacers / A5 LED number plate bulbs /

    233 bhp - 309 ft lb - 419 nm (NEEDS A NEW MAP)




  4. #3
    Watty's Avatar
    ..... (_!_) Sarah's A3s #1 Fan
    Railway Line Champion

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    406
    Try someone with vcds and see if it's thrown any fault codes. Check them and clear them and then see.
    Audi A6 Avant (2002) 2.5 V6 Quattro. Sunroof, Bluetooth mp3 Xcarlink, 6cd, xenons, tints, ST3, 18" RS6s
    I have VCDS and I'm not afraid to use it, well, a little bit?

  5. #4
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SW London
    Posts
    794

    LOSING PATIENCE WITH MY AUDI!!!!

    Battery wouldnt cause an EML as far as im aware, itd just struggle or not start at all. Ud get an esp and steering wheel warning light n that wud go eventually.

    So as already mentioned, diagnostics time
    2006 Audi A3 2.0 TDI S-Line 8P2 PD170 - Dolphin Grey Metallic - The problem child
    1994 VW Golf VR6 - Mystic Blue - The money thief
    VCDS User

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Stoke-on-Trent
    Posts
    85
    Checked connectors and seem fine, going give it a few days then get it tested next week some time. Just strange how it ran started fine, idle normal while i was scrapping windows then as i get in to pull away I go 5 meters then shut down.

    I messaged a couple of local lads with vcd's on this forum but one hasn't got back and the other say's his vcd wouldn't work on my car.

    I Haven't seen much but has anyone else had trouble with the 1.4 TFSI Sline?

  7. #6
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cheshire/N Staffs
    Posts
    1,300
    Which bit of Stoke? I work up 'anley duck, so if you're close no problems.
    I've lent my VCDS cable to a mate, but will get it back this weekend, so if you're still stuck let us know and I'll scan your motor.

    S3 8V 3DR DSG ACC ABS ADS AMI ASR ASS DAB DBW DIS DRL EBA EBD EDL EGR EPB EPS ESP GPS LED MFSW MMI PDC PSF RAC SDXC TFSI CO2 EEC OTR WTF OMG



  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Stoke-on-Trent
    Posts
    85
    Meir Hay I live but I work in Fenton. I don't mind chucking a bit of cash your way if need be but that would be great. Let me know when you get it back, then PM me your details on where you to meet you.

  9. #8
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,072
    Quote Originally Posted by Watty View Post
    Try someone with vcds and see if it's thrown any fault codes. Check them and clear them and then see.
    Off topic, damn house built then if you're back on here :P

    Hows the specials ones back?

    On topic, check the grounding straps arent corroded under the battery & surrounds areas as maybe its got bad contacts.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Come visit with APR @ Audi/VW International
    By StephenAPR in forum Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 18th July 2004, 20:22
  2. my horrible night with my audi.
    By NxJxHxCedge in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 13th July 2004, 21:58
  3. Problems with my Audi 5000S
    By c_coffell64 in forum Classic Audi Forum
    Replies: 1
    Last Post: 20th February 2004, 02:49
  4. Few problems with my Audi S8
    By BaldNut in forum A8/S8 forum
    Replies: 39
    Last Post: 31st October 2003, 21:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO