Badger5Chris Nott
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    15

    Problems with alarm and radio in safe mode

    Hi guys, think there is an electrical problem on my a3 2.0 tdi 2005, at first the alarm keeps going off whenever i lock the car, now the radio is in 'safe mode', i have the code but when it gets entered it just keeps jumping back into safe mode. my partner was driving the car the other day with the hazards flashing and they wouldnt go off, the only way to stop the alarm going off is by pressing the towing button on the inside of the door. any help will be appreciated. Thanks.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    Ideally it needs a scan with vcds to ascertain if any faults are constantly popping up.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    15
    Chhers for that, ive had it plugged into vagcom and theres no faults at all, ive been told to disconnect the battery for 30 secs or change the battery in the key fob, ill give them a go when i get home. cheers

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    Any luck?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    15
    Have not mate, ive went through all the steps, holding the RDS and scan buttons down, entering the code then holding the buttons again, a radio station flashes up for a split second then goes completely blank, this happens every time, its the same radio station that flashes up. Ill try disconnecting the battery tomorrow.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    15
    Had another go there, this time with the key out the ignition, the radio came on and i could change the stations, play a cd the i turned the ignition on and the radio went back to safe mode. i also tried leaving the stereo on (with key out ignition) and the radio cut off after about 30 seconds and went back to safe mode. GRRRRRRR!!!!

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    I wonder if its got an issue recognising its connected to the car as such, as it will throw it into safe mode if it doesnt recognise the car it was last attached to, it needs diagnostically checking with possibly some wiring checking, maybe some water has got in somewhere.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    15
    Ive had it diagnosed with vagcom and no faults are showing up, im baffled as why i can get it off safe mode and change the channels on the radio no problem them as soon as i turn the ignition on it goes back into safe mode, im gna get the keys to take the radio out and check for an signs of water getting in. Thanks for your reply

 

 

Similar Threads

  1. radio in safe mode , label help
    By Jonny_doe in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 13th February 2005, 08:55
  2. problem with alarm
    By imported_glen_jai in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 10th February 2005, 11:12
  3. Problem with standard Chorus radio on my S3
    By JasonM in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 24th November 2004, 18:01
  4. Problem with alarm
    By tim in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 3rd April 2003, 12:58
  5. Problems with alarm transmitter.
    By DJG in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2003, 08:23

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO