Badger5Monster Motorsport
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    14

    safe mode on car

    hi all..
    am new on this forum and am really in need of any help.. have got an audi a3 2.0 fsi 04reg and the car don't fancy starting any more. all it does is start for one or 2 seconds and goes off.. this problem started after battery change and i there is a safe mode display on the dash close to the mileage, please does any one know how to remove this car from safe mode and also i did bought a new key fob off ebay and swap it with my old key, but to be honest this problem started before i even order the keys..

    thanks in advance

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    glasgow
    Posts
    41
    sounds like the immobiliser

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    stroud
    Posts
    24

    safe mode on car

    Yea the keys need recoding take it to a dealer they will do it in no time .

  5. #4
    mjr901's Avatar
    S3 Pollution Plus+ Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Worcestershire
    Posts
    2,786
    Almost certainly immob problem.
    2012 Ibis Black Edition S-tronic S3, 3 Door, Shark Stage 2, MTC Intake Kit, Powerflex Fast Road Dogbone Mount, Full Non Res Milltek Exhaust, Forge Development Intercooler + DV system,
    340bhp Mikes Ibis BE 2012 S3...

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    14
    thanks every one for your reply and is sorted now
    turn out to be that i didnt transfer the transponder from the original key to the one i bought from ebay..

  7. #6
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,072
    Quote Originally Posted by edirance View Post
    but to be honest this problem started before i even order the keys.
    Quote Originally Posted by edirance View Post
    turn out to be that i didnt transfer the transponder from the original key to the one i bought from ebay..
    Thats rather contradictive tbh, if the problem started before you got new key & swapped things about, then couldnt be the immo chip, strange.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Disconnected battery and car in 'safe' mode?
    By AudiSport in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 17
    Last Post: 27th November 2012, 21:15
  2. Concert "safe" mode help
    By Rick in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 28th December 2006, 20:02
  3. Audi concert stereo safe mode! Help!!
    By petephoenix in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 4th November 2006, 19:32
  4. Arggghh RADIO showing SAFE mode!!
    By JB_A3_Turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 8th August 2006, 21:11
  5. radio in safe mode , label help
    By Jonny_doe in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 13th February 2005, 08:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO