Sky InsuranceVolks Autos
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ilim's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    632

    Cool Side shifter issue

    Hello peeps, since my side shifter been fitted, when i place it in first gear the gear knob is quiet loss, and as i go up the gears the gear knob is solid (doesn't move side to side when in 6th gear but alot in first gear)

    Is there any adjustments I can do to the side and short shifter to reduce this?


    Thanks in advance


    Ilim

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    JamesS4cab's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,122
    What side shifter have you fitted? Did it come with the updated plastic block that attached to the shifter on the top of the gearbox? It's just that your problem sounds very similar to one I had when I broke the little plastic block off.
    "Dont get me wrong. Ugly girls need loving. Just not by me."

  4. #3
    ilim's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    632
    Quote Originally Posted by JamesS4cab View Post
    What side shifter have you fitted? Did it come with the updated plastic block that attached to the shifter on the top of the gearbox? It's just that your problem sounds very similar to one I had when I broke the little plastic block off.
    Nope, its a forge one from gnj, ive looked at it and its not broken bro.

  5. #4
    JamesS4cab's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,122
    Have you got the locator pin pushed through and secured properly?? Also when you are in first have you checked that the block is t slipping ou the slide of the front to back shifter???
    "Dont get me wrong. Ugly girls need loving. Just not by me."

  6. #5
    ilim's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    632
    Quote Originally Posted by JamesS4cab View Post
    Have you got the locator pin pushed through and secured properly?? Also when you are in first have you checked that the block is t slipping ou the slide of the front to back shifter???
    Yeah all seems fine with the white clip pal, whats the locator pin?

  7. #6
    JamesS4cab's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,122
    The one that goes through the top of the gear box and has a (kinda like) a split pin on top. Needs to go all the way through the holder and then have the clip fastened. I dont have any pics and its hard to describe so bare with me!!
    "Dont get me wrong. Ugly girls need loving. Just not by me."

 

 

Similar Threads

  1. Audi A3 3.2 DSG Quattro S-Line - Rear Driver Side Shock Absorber 'Issue'
    By GavinM in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 19th April 2014, 15:49
  2. Forge Quick & Side Shifter
    By Cruiser89 in forum For Sale/Wanted - Audi Parts
    Replies: 1
    Last Post: 21st July 2012, 14:09
  3. Need Help with Rear LED Side Lights Issue
    By degraffb in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 20
    Last Post: 7th October 2011, 17:36
  4. S3 Shifter issues
    By JamesS4cab in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 29th June 2011, 14:00
  5. A3 Sportback Side Repeated Issue
    By _GRP_ in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 4th April 2011, 18:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO