Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    JS3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    216

    Advice on a small problem please...

    Hi guys, I have a small problem that has developed.

    Every time I was to fill up my washer fluid, the fluid would leak out within a couple of hours. So I decided to investigate a little further got the car over the pit, removed the covers underneath and discovered my problem. On the washer bottle, there is a ribbed hose that exits the washer bottle (behind the driver's side fog light) and splits off in two directions. One of these hoses has a pin prick sized hole in which is jetting into the back of the fog (fog light not yet affected).

    So my question is how do I solve? Yes the car is under warranty, but with my nearest dealer 40 miles away it is not worth my time or fuel travelling there. The area is too wet to use any adhesive items like duct tape - I have thought about using a glue gun and plugging it up but that seems a bit of a bodge. Anybody else had similar? Thanks in advanced!
    2010 S3, Sprint Blue, S-Tronic, RNSE, Cruise Control, Interior Light Pack, Upgraded LED Interior Bulbs, Heated Seats, Hill Hold, Boot Buddy, Fog Turn Lights, Revo Stage 1, De-Wipered

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    moag's Avatar
    she's no d-turbo

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    819
    Replace the pipe?!
    For Sale -
    A3 rear wiper motor and arm
    A3 air vents
    56plate A3 S-Line full speaker system including amp

  4. #3
    JS3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    216
    I think that would be too much of a hassle - it deserves just a quick fix for the trivial nature of the fault. A new hose would be overkill and wouldnt be practical. Thanks anyway!
    2010 S3, Sprint Blue, S-Tronic, RNSE, Cruise Control, Interior Light Pack, Upgraded LED Interior Bulbs, Heated Seats, Hill Hold, Boot Buddy, Fog Turn Lights, Revo Stage 1, De-Wipered

  5. #4
    tedward's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Lancashire
    Posts
    168
    Cut the pipe in two at the holed point and join back together with a straight washer pipe connector. Job done.

    The ribbed plastic pipe can be a little tricky to slide over the connector but a small amount of heat ( like a quick blast from a cigarette lighter) will soften the plastic pipe and work a treat.

    Any motor factors worth bothering with will have one, failing that, e bay!
    2009 A4 B8 2.0 TDI SE + 2006 A3 1.9 TDI SPORT SPORTBACK

  6. #5
    shariain's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,173

    Advice on a small problem please...

    Can you cut the pipe and then rejoin it using something like this.

    http://www.halfords.com/webapp/wcs/s...5228&langId=-1
    S3 1.8t Ming blue with ivory leather & 18"tt alloys

  7. #6
    JS3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    216
    Good idea - thanks guys.
    2010 S3, Sprint Blue, S-Tronic, RNSE, Cruise Control, Interior Light Pack, Upgraded LED Interior Bulbs, Heated Seats, Hill Hold, Boot Buddy, Fog Turn Lights, Revo Stage 1, De-Wipered

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Brum
    Posts
    299
    I've had the same fault. I removed fog light and pulled the pipe off and reset the o ring then reattached it and twisted tightly back onto washer bottle. Problem solved. Good luck matey

 

 

Similar Threads

  1. need help with a few small problems please :)
    By sam1014 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 20th March 2010, 19:58
  2. Cabriolet Roof Problem - Please Help!
    By StuartC in forum Classic Audi Forum
    Replies: 10
    Last Post: 8th July 2006, 20:22
  3. Help please with small problem
    By addamsmith in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 31st May 2006, 13:52
  4. S3 Instrument Cluster Problem - PLEASE HELP !
    By imported_G123 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 30th November 2004, 08:03
  5. Advice on buying an A6 please
    By duncanda in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 5th June 2004, 17:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO