EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    jaydav2306's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline

    Parking Aid Help Please

    Ok so I have s tronic gearbox, put into reverse gear and I get the engage beep, all good, if you get the engage beep no fault in the system so the book says but tonight I get the engage beep then a constant tone the same one as if you where about to hit something yet nothing behind me? Any idea?
    2009/2010 | Audi S3 Black Edition Ibis White | Black Optics Pack | Fully Loaded | S-Tronic

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    leach76's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    sheffield
    Posts
    304
    Me too and its getting on my tits because its intermittant

  4. #3
    jaydav2306's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Yeah mine is intermittent as well
    2009/2010 | Audi S3 Black Edition Ibis White | Black Optics Pack | Fully Loaded | S-Tronic

  5. #4
    MacrosTheBlack's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Kent
    Posts
    204
    Wasn't raining each time you get the error with a constant tone? Friends aftermarket parking kit he had fitted for his Merc does that. Something to do with the type of reversing sensors. Pretty pants going off in the rain if you ask me!
    Sold:Audi S3 (2008 8P2 with upgrades by NHN)
    Phantom Black
    , Bucket Seats, Sunroof, Parking Sensors, FBMFSW, Armrest Phone Prep, Privacy Glass, ILP, FTW, BOSE, RNSE MkII SDS & AMI, Cruise Control, MY11 Folding/Dimming Mirrors, MY11 Rear Lights, Auto Lights/Wipers

  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,762
    Thats a sign of either a sensor fault which is most likely or module problem, needs a scan tbh to be more sure of the problem.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Aftermarket Audi Reverse parking sensors stopped working, help please?
    By Bailey in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 27th August 2012, 20:28
  2. Help please - Parking sensors
    By chris11122 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2011, 22:37
  3. help please!!!! audi 5000 problems needing hep
    By grantk in forum Classic Audi Forum
    Replies: 2
    Last Post: 5th May 2004, 01:32
  4. Help please.
    By c_coffell64 in forum Classic Audi Forum
    Replies: 0
    Last Post: 18th June 2003, 00:50
  5. I.T. help please!
    By MisterD in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 20th January 2003, 21:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO