Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Grimsby, Lincolnshire
    Posts
    72

    lack of power and P0441

    I think my 2.0T is a bit down on power and I have a P0441 error. Could the two of these be linked?

    Does anyone have a guide to diagnosing a P0441 error?

    Thanks!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    475
    This post might help ... Idle issue 2.0T FSI

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Grimsby, Lincolnshire
    Posts
    72
    Thanks for the reply.

    I've done a bit of research and think my error code and low boost are separate issues. I'm also getting low mpg ~25. Which is the same as my 1991 Porsche 944 S2, which is a 3.0 l straight 4. So something must be wrong.

    A friend of mine also came over with his Octavia VRS last night and we put them head to head. His was quite a lot faster. i.e. at 80mph from standstill there was probably a 10 car gap.

    I've done a bit of reading and think the low boost may be caused by the diverter valve, or the PCV as the link above explains.
    The P0441 is probably caused by the vent/purge valve.

    I believe the part numbers are;

    Diverter Valve- 06H145710DKT
    PCV Valve- 06F129101N
    vent/purge valve- 06E906517A


    Are these the correct parts for my car?
    Can anyone suggest the best places to get these from, is direct from Audi the cheapest?
    Last edited by nick9one1; 31st October 2012 at 11:39.

 

 

Similar Threads

  1. Intermittent ESP Light Flash and Lack of Power
    By pippo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 13th June 2012, 17:28
  2. Lacking power and poor mpg
    By Lee172 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 17th February 2011, 21:14
  3. Lack of power when accelerating
    By shelley in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 27th April 2004, 11:22
  4. Lack of power :(
    By Stuart_A3_Turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 8th November 2003, 23:10
  5. lack of power. Any idea?
    By mattstead in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 8th November 2003, 20:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO