Sky InsuranceVolks Autos
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4

    Couple of faults need some guidance.

    Hi guys! New to this. Basically i had the dreaded rear wiper motor failure. Replaced that and then the boot warning light came on, along with the alarm going off etc etc. I changed the latch and it cleared for about 4 days. Its new just come back on...so is there water leaking to it still? Or is there something else im missing?

    Another fault thats just happened while i was driving. Handbrake light came on, and a warning message "handbrake still applied" even though the handbrake was fully down. Doesnt seem to be sticking so i dont have a clue really.

    Thanks in advance

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    w7 abs's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Staffs
    Posts
    83
    Hi, only idea I have on the tailgate is that's it shorting somewhere, either from water or bad connection/damaged cable.

    Handbrake sounds like the handbrake switch. How old is the car? Have you checked the earth connections?

    Andy

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    Right did a bit of self diagnosis. The handbrake light vanished and all is okay there. I cant see water anywhere within the tailgate...all dry. So i started to strip the boot and noticed slight dampness in the spare wheel well. Feeling my hand behind the O/S cloth trim in the boot (where the central locking actuator is) the foam padding is soaking! I managed to pull the plastic trim off enough, and there is certain areas that is really damp. How the hell do i get the trim completely off to figure where this water is coming from.

  5. #4
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    Is it a sportback ?<br><br>Edit : forget that it's an S3 isn't it ?!!!!!. Convenience module is behind the o/s rear boot lining and the rear washer pipe joint sits right over it ! This joint can split apart (particularly in freezing conditions) and whenever the rear washer is used it just splurts out all over the place.<br><br>Not sure if the 3 door is the same.
    Last edited by mike foster; 29th July 2012 at 21:07.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    Sorry no its a 3 door. When i moved the cable about it must of sorted it as the car is fine now. So im gathering water is causing something behind there

  7. #6
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    Quote Originally Posted by HerbyS3 View Post
    Sorry no its a 3 door. When i moved the cable about it must of sorted it as the car is fine now. So im gathering water is causing something behind there
    Just edited my post whilst you were typing Herby !!!!

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    Thanks for the reply mike....im going to try to take that trim off tomorrow. See what condition this pipe is and dry the area. I just couldnt believe the fault happened again after fitting a new wiper motor and boot latch -.-

  9. #8
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    If it's anything like the sportback it's a very fiddly business getting the trim off enough to get in ! I think I had to loosen the rear seat back and remove some trim from the door pillar first before you can get to the bolts that secure the trim.

    It's flying by the seat of the pants really, just removing bits one by one until it's loose !

    Good luck !!

 

 

Similar Threads

  1. 3.0Q ASN. couple of fault codes. new lambda needed?
    By fourcircle in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 32
    Last Post: 19th November 2013, 22:16
  2. Need some help with a fault code please?
    By DaveA3-TDI in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 10th November 2011, 09:39
  3. I need some help with some fault codes please
    By DaveA3-TDI in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 19th May 2011, 16:14
  4. engine fault, need some quick help please
    By jay1601 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 19th September 2010, 09:57
  5. New member - need some buying advice on a couple of A3 DSG 3,2 Q 05/06
    By Xaurus in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 14th December 2009, 20:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO