Chris NottEM Tuning
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    slade777's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    763

    Rear wipers stopped working

    As the title says, randomly today the rear wiper decided to just stop. The washer jet still works but the wiper doesn't move a cm.

    Any idea why this will be? I did just Change the wiper blade but surely this wouldn't have caused it? All you do is unclip one and clip in the new one. Put the old blade in and still nothing works! Will give it a VCDS scan later and have booked it in for next saturday. Bit annoying as I have been using it In this weather.

    Cars only 2 years old not good!!
    Current:
    A3 Black Edition 2.0 TDI 140
    .


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    quattro81's Avatar
    All the gear.. No idea

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kent
    Posts
    982
    I know I'm not being very helpful here, but I haven't used my rear wiper once since I bought the car from new! I've even disabled the auto wipe coming on when you put the car into reverse I just hate the mark it leaves on my rear window!
    Red is the colour..

  4. #3
    slade777's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    763
    Same I hate the mark but in the weather we've been having sitting on the motor way at 80 the spray that comes up it's been coming in useful.

    I have used some gtechniq rain repellant today so hopefully the rain will slide off. It certainly does off the fronts. Never needed to use the wipers on the front really. Only ever on intermittent setting.
    Current:
    A3 Black Edition 2.0 TDI 140
    .


  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    408
    maybe a silly question m8, have you checked the fuses

    cal

  6. #5
    audicruiser's Avatar
    Audi Heaven

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somerset
    Posts
    1,850
    Quote Originally Posted by slade777 View Post
    Same I hate the mark but in the weather we've been having sitting on the motor way at 80 the spray that comes up it's been coming in useful.

    I have used some gtechniq rain repellant today so hopefully the rain will slide off. It certainly does off the fronts. Never needed to use the wipers on the front really. Only ever on intermittent setting.
    Had to change my rear wiper motor last week. Mine still worked but had loads of play in it and would park itself nearly on the paintwork. I replaced it with part number 8E9 955 711 E at £84 all in from Audi though it should of been £106 but I get discount.

    When I fitted the new one and opened up the old one it was well manky. It looks like the washer fluid literally eats the mechanism but the later motors have been revised to stop this apparently.
    Scott

    Audi A3 Sportback 2.0T Quattro S-Line 2007 8P2
    Lava Grey, Exclusive Line Black/Silver Leather, Heated Seats, Bose, RNS-e, iPod, Auto Lights & Wipers, Interior Light Pack

  7. #6
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,961
    Quote Originally Posted by slade777 View Post

    Cars only 2 years old not good!!
    Sorry - have I missed something or is the car still under Audi warranty ?!!!!

    Don't bother scanning it, just take it back !

 

 

Similar Threads

  1. Front wipers stopped working so....
    By T0m in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 23rd April 2011, 12:28
  2. Replies: 3
    Last Post: 12th February 2011, 09:56
  3. Front wipers stopped working?
    By PorkyWill in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 2nd September 2008, 15:01
  4. Rear washer jet > stopped working > HELP!
    By VAGMAN1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 31st March 2008, 19:34
  5. Rear Window has stopped working???
    By nemo2182 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 24th May 2007, 18:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO