AH FabricationsBadger5
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    weela89's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    59

    Exclamation Help - Limp Mode - Turbo or Cruise Control?

    Thanks for viewing. I own a 2.0 TDI Sportback SLine

    I was travelling back from the Lakes last week and had cruise control on at 65mph. I put my foot down in sixth to speed up and lost power. The car went into limp mode, cruise control turned off and had to pull of the motorway and drive home on the A Roads.

    Now there was no smoke or loud noise so I cant see that the turbo has gone. I took the car to a garage who plugged into the ECU and it showed that the Turbo has overboosted. No lights were present on the dash though!

    I had the Boost Sensor replaced at the cost of £28 and the problem seemed to be sorted but I was travelling to Wales the other day and the car did the same thing again. This time of course ide lost patience and so turned the engine off and back on and it worked fine again.

    I did notice before travelling back from the Lakes that the "Whistle" from the turbo had got a little louder but nothing out of the ordinary.

    I have checked the pipes from the cooler and the turbo but nothing is split or loose.

    I wondered if anyone had any suggestions on what it might be or if there car has had the same happen?

    Any help would be appreciated!

    Thanks,

    Matt


    - Audi A3 Sportback 2.0 TDI - Mauritius Blue - Full Leather -

    - Lasting Impressions Detailing - matthewwheeler1989@sky.com for details -

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    J8TT X's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Leicester
    Posts
    338
    How many miles has the car done?

    Sounds like turbos gone, happened to me last year
    Had the turbo reconditioned and all went back to normal.
    2005 Audi A3 2.0 TDI DSG S-line (8p1)
    Mods: 18" Gloss Black RS4's - 8p2 S-line Front Bumper - Black Grill - A5 LED Number Plate lights - LED Sidelights - Euro Style Plates - EGR Delete - RTech Custom Remap - Hot Start Issue Fix
    Pipeline: Lowering, Wheel Refurb, Coming Home Lights

    2007 VW Golf 2.0 GT TDI 140 (Wife's)
    Mods: 18" Charlestons

  4. #3
    weela89's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    59
    Hi,

    I thought as much but just wanted a second opinion... Nightmare!

    Thanks for the post.

    Matt


    - Audi A3 Sportback 2.0 TDI - Mauritius Blue - Full Leather -

    - Lasting Impressions Detailing - matthewwheeler1989@sky.com for details -

 

 

Similar Threads

  1. White smoke, limp mode, oil warning... TURBO GONE?
    By Naj in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 18th August 2011, 22:10
  2. Limp mode (turbo) vcds scan
    By zippyijk in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 1
    Last Post: 24th June 2011, 00:43
  3. Turbo overboost & limp mode
    By Lo x in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 13th June 2011, 12:05
  4. Turbo - Limp Mode - Please HELP NW Area
    By L33TAY in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 25th August 2010, 21:54
  5. TURBO CUT OFF - GOES INTO LIMP MODE
    By AUDI 130BHP TDI SPORT in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 13th February 2008, 00:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO