AH FabricationsEM Tuning
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    47

    Haldex problem is now abs problem

    ok i had this error coming up

    Address 22: AWD Labels: None
    Shop #: WSC 00000 000 00000
    VCID: 55ABA648FC1A496

    4 Faults Found:
    16347 - Control Module - EEPROM Error
    014 - Defective
    02248 - Valve for Controlling Clutch Operating Angle (N373)
    014 - Defective
    16347 - Control Module - EEPROM Error
    014 - Defective
    02248 - Valve for Controlling Clutch Operating Angle (N373)
    014 - Defective

    so i changed my haldex unit and the oil and filter(which was horiffic black oil coming out)

    now the code above is gone but i have a new code



    Address 22: AWD Labels: 1K0-907-554.lbl
    Part No: 1K0 907 554 C
    Component: HALDEX 4Motion 0108
    Coding: 0000001
    Shop #: WSC 00000 000 00000
    VCID: 2D5B2EA8B40A1E1

    1 Fault Found:
    01316 - ABS Control Module
    008 - Implausible Signal


    anyone have any idea,i know that Part No: 1K0 907 554 C is the new haldex i just fitted


    and this one has not gone away


    Address 03: ABS Brakes Labels: 1K0-907-379-MK60-A.lbl
    Part No: 1K0 907 379 E
    Component: ESP ALLRAD MK60 0104
    Coding: 0023170
    Shop #: WSC 06435 000 00000
    VCID: 346D3BCC57204F9

    1 Fault Found:
    01324 - Control Module for All Wheel Drive (J492)
    013 - Check DTC Memory
    Last edited by nokia_aid; 31st January 2012 at 19:08.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    47
    ok the haldex i removed had 1K0907554A and the one i fitted has 1K0907554C on it,could this be an issue maby C is slightly older and not compatable with A

  4. #3
    warren_S3's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    6,097
    Is one module Gen 2, and the other Gen 4?????

    Not sure on the error codes, maybe NHN Nige might know.

    Sorry cant be more help.
    Audi S3 Panther Black [2011] Build Thread
    Mods: Revo Stg2, Blueflame TBE, Eibach Pro springs, R8 oil cap

    On order: Audi S5 3.0V6T Coupe Black Edition, Phantom Black [Due 26 May 2014]

    Planned Mods: Revo Stg1+ with DSG map, Revo CAI, custom exhaust, H&R Trax spacers, EM Tuning LED interior lights, R8 oil cap, Porsche coolant & brake fluid cap

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    47
    my car is a 2005 and the replacement modual came off a 2005 so should both be the same gen

  6. #5
    shariain's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,170
    Had a look on etka for 1k0907554a this part has been replaced with 1k0525130a which was then dropped and replaced with 1k0525130f which has now been replaced with 1k0525130L on the 01/06/2007.

    When you look at the additional info for 1k0525130L there are 2 types G0L 6 speed manual and G0R 6 speed auto.
    S3 1.8t Ming blue with ivory leather & 18"tt alloys

  7. #6
    shariain's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,170
    Quote Originally Posted by nokia_aid View Post
    ok the haldex i removed had 1K0907554A and the one i fitted has 1K0907554C on it,could this be an issue maby C is slightly older and not compatable with A
    When you put in 1k0907554C part number in etka it tells you it was replaced and then points to 1k0525130L and this control unit changed on the MY08 haldex to gen 4 control units which are in use with all new haldex units.
    S3 1.8t Ming blue with ivory leather & 18"tt alloys

 

 

Similar Threads

  1. Haldex problem
    By ian52 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 28
    Last Post: 16th March 2012, 16:26
  2. S3 Haldex problem
    By sportquattro in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 26
    Last Post: 4th February 2012, 08:31
  3. brake binding problem / abs light problem
    By brendan in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 25th November 2008, 20:24
  4. Haldex problem
    By edward_harris in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 25
    Last Post: 1st May 2008, 16:48
  5. Haldex Problem (i think!)
    By Wicked666 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 16
    Last Post: 6th November 2006, 16:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO