Chris NottAH Fabrications
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    113

    No power and no revs ?? turbo gone?? :(

    Drove from wales this morning to work, steady journey nothing out of the ordinary

    when i got to Bristol and pulled into one of the side streets to park got to a junction, went to pull out and there was just nothing no power and no revs at first i thought i had stalled but i hadnt. the car just wasnt doing anything it crawed forward but there was just no response from the engine put my hazards on and turned the car off waited a few mins and stared up again but still no power again it just crawed forward then out of no where revs and power

    just been searching and trying to see what this might be ive read a few things about sticky veins on the turbo etc but im just a bit worried now! had it scanned a few months ago and there were no boot error codes etc

    any ideas would be great biggest problem is im looking to sell the A3 and obviously if there is this problem no garage will even think about part ex'n it

    Its a 140 BKD engine on 112k just incase that helps
    Last edited by Stink; 20th January 2012 at 08:52.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,636
    Possibly a boost pipe, if i was you i'd get it towed to a garage. Do not drive it because if the turbo is nackered then you'll soon lose engine oil, then you'll be in for a new engine.

    Hope you get it sorted.


    Audi A3 2.0L TDI S-Line Sportback

  4. #3
    marknjayne's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    worksop
    Posts
    423
    as above,sounds likely a boost pipe spilt or the jubilee clip come off etc ,hope it is for you bud


  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    113
    Quote Originally Posted by marknjayne View Post
    as above,sounds likely a boost pipe spilt or the jubilee clip come off etc ,hope it is for you bud
    me too! haha nothing but bloody problems it seems!

  6. #5
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,636
    Quote Originally Posted by Stink View Post
    me too! haha nothing but bloody problems it seems!
    Isn't the A3 turning out to be as reliable as you'd of hoped?


    Audi A3 2.0L TDI S-Line Sportback

 

 

Similar Threads

  1. turbo revs SMIC
    By coatesy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 23rd June 2011, 13:29
  2. Boost of Power From 3.5k Revs
    By jb0o in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 23rd March 2010, 09:26
  3. 2.5 tdi - smoking at low revs -no power loss...ideas ?
    By nicknick in forum Diesel forum
    Replies: 2
    Last Post: 28th February 2009, 17:34
  4. Loss of power at 2200 revs.
    By doeboy in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 25th May 2006, 23:10
  5. Power loss at high revs
    By imported_alecblack in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 2nd May 2006, 12:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO