Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    D89
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Fan, Temperature gauge and coolent problem

    Hi, im new to the forum and was just wondering if anyone could diagnose my problem.

    i have an A3 2004 (53reg), the fan runs constantly at full pelt when im driving, the temperature gauge doesnt move from the start point and the coolant light flashes constantly (i regularly check the coolant and its always between min and max)

    when i say the fan is running constantly i mean it sounds like an aeroplane asif its going full blast. it does this whether or not the air conditioning is on. literally just whenever the car is going.

    on the rare occasion the fan will switch and run at a normal speed (not sound like an aeroplane), the temperature gauge will work and the coolant light goes off but as soon as one thing breaks again they all do so im guessing there all linked.

    anyone have any ideas?

    cheers
    Rory

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    BlueSpark's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    South London
    Posts
    386
    What engine have you got???
    Ron
    Audi A3 8P2 2.0Tfsi S-Line Special Edition Bluefin

    3dr Mauritius Blue || Full Leather|| BOSE || MFSW || Auto Lights/Wipers || Auto Dim Rearview Mirror || Heated Mirrors
    Mods: S3 Aluminium Pedals || S3 Vents || 2010 RNSE || OEM Bluetooth || Dension Gateway 100 || MY09 Rear Lights || Single Xenon Headlights

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    SE London
    Posts
    225
    same thing happend to my a3 but didnt have the coolant light flashing, changed the temp sensor and it fixed the problem

  5. #4
    D89
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3
    its a 2.0fsi sport, it doesnt seem to have lost any power, although because i cant see the mpg (coolant light is in the way) i dont no if its using more petrol.

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    111
    I have the same problem with a 54 reg. I replaced the coolant tank but still having the same problem. Did you have any luck in sorting the problem out?

 

 

Similar Threads

  1. Fan, Temperature gauge and Coolant problem
    By D89 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 17th January 2012, 13:07
  2. What temperature does your fan kick in?
    By metricspaces in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 14th November 2011, 22:13
  3. Audi A3 fan heater resistor problem - Fan only works on full power!!
    By Blueie in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 23rd February 2011, 10:36
  4. temperature gauge a4 tdi problem
    By neal in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 13th April 2010, 16:01
  5. Temperature gauge not working, bit of a problem
    By cookie_a3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd March 2008, 12:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO