EM TuningBadger5
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    10

    Rear wiper problems

    A few days ago my rear wiper started wiping on its own and wouldn't stop whenever I turned them on and off. Also the sprayer was also near non existent. After opening the boot I found water leaking from inside the boot door lid plastics. Eventually i removed the fuse to stop it going off on its own.

    I have just tried taking it apart to find the fault. well after heaving the inside plastic off the inside of the boot door ( with help from the old man as by god that's on there tight!) to discover it very damp inside and it was dripping from here



    I then opened up the metal cover on the unit to find something I was not expecting....





    It's completely clogged up with a greasy mud. What the hell is that and whys it there?

    I cleaned would I could quickly and put it back together as I've run out of day light. Connected everything back up and it starts going off in its own again and then stops at a random location on the widow each time. It's does not work when I push the stalk in the cabin and not does the water jet work.

    I'm guessing a new unit is required?

    Can anyone advise on what's happened here?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    liverpool
    Posts
    50
    how did you get the plastic cover of because mine is playing up need to have a look to see if their are any leaks like yours.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    10
    Unscrew the 2 torx screws on the inside of the boot lid then you need to pull the plastic off the door. You need to pull very hard though as the clips don't want to let go. I had my old man holding onto to the door whilst I pulled down on the plastic.

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    561
    It's something stupid to do with the washer fluid line running through the motor, it freezes and begins to leaks, rusts the motor and it dies. Had mine replaced a few months back.

  6. #5
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    Quote Originally Posted by pint View Post
    A few days ago my rear wiper started wiping on its own and wouldn't stop whenever I turned them on and off. Also the sprayer was also near non existent. After opening the boot I found water leaking from inside the boot door lid plastics. Eventually i removed the fuse to stop it going off on its own.

    I have just tried taking it apart to find the fault. well after heaving the inside plastic off the inside of the boot door ( with help from the old man as by god that's on there tight!) to discover it very damp inside and it was dripping from here



    I then opened up the metal cover on the unit to find something I was not expecting....





    It's completely clogged up with a greasy mud. What the hell is that and whys it there?

    I cleaned would I could quickly and put it back together as I've run out of day light. Connected everything back up and it starts going off in its own again and then stops at a random location on the widow each time. It's does not work when I push the stalk in the cabin and not does the water jet work.

    I'm guessing a new unit is required?

    Can anyone advise on what's happened here?
    Please do a search on rear wiper problems !. I answered this very same subject two days ago !

    The wiper motor is b******d ( buggered !) and can not be repaired unfortunately. Once the actual motor has been penetrated with washer fluid/water there is no way back.

    When you buy a new one make sure it's right because loads on ebay say they are right but aren't !

    You will find all the answers on the other threads !

 

 

Similar Threads

  1. Rear wiper / washer / alarm problems.
    By a3a3a3 in forum The Welcome Section
    Replies: 0
    Last Post: 11th March 2011, 17:55
  2. A3 Rear Heated Window and Rear Windown wiper problem
    By brettsh555 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 17
    Last Post: 2nd February 2011, 19:49
  3. Front wiper problems, cant find certain clip
    By SteveoBC in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 12th June 2009, 12:23
  4. Wiper moter problems
    By Sinny71 in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 4
    Last Post: 19th September 2007, 21:55
  5. Rear Wiper & Passenger Door Mirror Problems
    By imported_vando in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 29th April 2005, 09:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO