Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 18 of 18
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109

    little help please!

    I have just got my car back today after having my hybrid turbo fitted. I got it home and whilst trying to burn off the remaining oil from the exhaust as instructed there was a loud hissing sound when the car reached 4k rpm (2.0 tdi) it sounded like a hose popping off, has anyone got any ideas as i dont want to take it back to the garage with a possible detatched hose... :S

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    4k with a new turbo ?????????????

    Almost certainly a pipe popped off so you have two choices - pop it back or gently drive back to the garage.

    You may have been 'instructed' to burn the oil off but not at 4k rpm !

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    To be honest i wasnt even going fast what so ever was in second gear just trying to get the last bits out, so what hose is it most likely to be ?

  5. #4
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    It's likely to be the pressure pipe. You need to get at it from underneath the car. After you take the bottom cover off you can see a pipe between turbo and intercooler and it often pops off at the intercooler end. It's only held on by a wire clip and is easy to put back (once you get at it ) !

  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,492
    take it back to the garage
    they should have put it on right in the 1st place

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    its a bit far to go with the pipe disconnected thats my only worry. I will have a crack at putting it back on tomorrow.

  8. #7
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    Why don't you give them a ring first, explain the problem and see what they say ? After all, they are the 'experts' !

  9. #8
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,099
    Too bloody right, Bez 100%, a pipe shouldnt just pop of full stop, afterall they test drove it surely!!!

    With all respect if a garage doesnt know how to tighten & test a boost pipe for pressure as in with there hands to see it it has play with the jubilee etc, then I wouldnt be using them full stop.

    This is of course basing it on a net based fault diagnosis, it actually is a pipe thats come of, which is remote, but hey you get what you pay for as such................

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Well what else could it be? the noise it made sounds like when you remove the air compresor after pumping up your tyres but louder, now there is a loud noise coming from underneath near the downpipe.

  11. #10
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,492
    blown turbo

  12. #11
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    its not a blown turbo, iv had that happen to me.

  13. #12
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,492
    they can go in diffrent ways
    never know till its checked

  14. #13
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    well it better not have gona as its 2 miles old.....!

  15. #14
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,492
    lol dont worry its prob a pipe

  16. #15
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,099
    Lets not jump the gun & worry the OP, just take it back limping & politely say, fix it, end of, doesnt get much easier than that does it.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  17. #16
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,492
    ok ill behave
    i had my intake done other week comeing back at 430 am 1 mile from my junction i turned the ebc to 26 psi floored it and pop
    daft hose off and will it hell run when its off got it back on and went very slow home

  18. #17
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,099
    lol, oh matron, behave lmfao

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  19. #18
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    crisis averted it was the pipe from the intercooler!!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO