EM TuningSky Insurance
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lancaster (UK)
    Posts
    6

    Engine Management Light 2.0TDI - any one got VAG-Com 2 save me getting Ripped Off

    Hi Guys, I'm a total newbie to Audi-Sport.net,- posted this yesterday in the wrong group (thanks for telling me Fran). Had my A3 2.0TDI 170 sport for just over a year (2007 model), just been in for 40k service & EML has popped up on the dash; could this be related to anything done on the service?, what problems could it mean to me? Cheers, hope someone can plug me in & tell me what this might mean (post code LA3) Cheers - hope to hear from you soon. BP

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    389
    Any loss of power/turbo whilst driving? Does your car have the DPF (Diesel Particulate Filter) ?

  4. #3
    a9503128
    Guest
    Just buy a VAGCOM from NHN, they have good resale value also.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lancaster (UK)
    Posts
    6
    Hi phil, no loss of power & yes it has a DPF. Any advice??

  6. #5
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    389
    Just a slim chance it's a faulty exhaust pressure sensor- had 2 A4s recently both with the same fault.
    Vcds would tell you for sure. Mine were done under warranty but I think the sensor is approx 50 quid. I'm assuming the same fault can occur on an A3 with Dpf

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lancaster (UK)
    Posts
    6
    Cheers Phil, I'll get that checked out 2mrw. Hopefully thats it, better than lots of £ for a dpf. I'll post the results for others with same symptoms.

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lancaster (UK)
    Posts
    6
    if anyone is interested fault was the exhaust pressure sensor. Now sorted.

  9. #8
    FranA3's Avatar
    events moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    south wales
    Posts
    7,120
    usual suspect that is , lamba sensor on the petrol engines is the same sort of problem
    off the road boohoo anyone got a gearbox for me lol!!


 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO