Volks AutosSky Insurance
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Naj
    Naj's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    75

    Wouldn't rev pass 3K

    I was driving on the motorway, it was happily cruisng along at 70mph but when I floored the accelerator to overtake it failed to rev pass 3K, didn't feel the turbo kick in either and the speed barely increased. I pulled over and at slower speeds the wheels felt really heavy as if I had a punctue or the handbrake was one. I stopped and checked but neither was the case. I restarted the engine and all was fine. Since done 300 miles and symptom never reappered and no warnings on instrument panel.

    Any explanation on the issue?
    04 Audi A3 2.0 TDI Sport

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    jb0o's Avatar
    North East Forum Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    2,609
    Happened to me before, turned off and on and everything was fine. Engine light came on too but went after restarting.. Strange thing was no logs were recorded..

    Website | Facebook | Audi TT 2.0TDI 170 Quattro


  4. #3
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    888
    Limp mode?

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    561
    Sounds like limp mode, usually a turbo/MAF problem iirc.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO